La Mostra Gastronòmica d’Ordino arriba a la 30ena edició apostant pels productes de proximitat

L'homenatge als pioners, el Gastrolab i la recuperació del saló, són les novetats d'una cita que tindrà les entrades a la venda a partir del pròxim dia 18

Toni Corominas i Eva Choy durant la roda de premsa de presentació.
Toni Corominas i Eva Choy durant la roda de premsa de presentació. COMÚ D'ORDINO

La Mostra Gastronòmica d'Ordino arriba a la trentena edició. Per aquest motiu inclourà un homenatge als seus pioners. Es recupera el saló per descobrir productes seleccionats com ara caviar, tòfona, oli d'oliva i varietats antigues de blat que es produeixen prop d'Andorra. La setmana vinent, a partir del dia 18, sortiran a la venda 370 entrades.

El saló ‘Ordino Gourmet, un tast dels Pirineus’ serà un dels principals atractius del 30è aniversari de la Mostra Gastronòmica d’Andorra, que tindrà lloc el diumenge 13 de novembre a l'Andorra Congrés Centre Ordino (ACCO). L’exposició i venda de productes de proximitat provinents d’un radi de menys de 150 quilòmetres, anirà acompanyada de xerrades i degustacions a càrrec dels seus productors artesans. El saló, organitzat per Menja’t Andorra, es farà el divendres 11 i el dissabte 12 de novembre, al poble d’Ordino en tres espais ben diferenciats.

A l’Era Rossell, hi haurà deu expositors, sis procedents del Pirineu català, entre els quals destaca L’Escairador que recupera el cultiu tradicional del blat de moro; l’oli d’El Solà d’Ares, de l’Alt Urgell o el caviar de la Vall d’Aran que presentarà Nacarii. Al pati de l’Era, hi haurà un lloc reservat per a la cervesa artesana amb presència de quatre productors nacionals i un del Pallars Jussà, Ctretze Pirineus. I la sala La Buna es transformarà en un Gastrolab amb tasts, degustacions i xerrades per ampliar el coneixement dels productes de màxima qualitat.

Així es podra descobrir la tòfona, de Noir et Blanc amb la xerrada ‘Que no et prenguin el pèl amb la tòfona’, a càrrec de Clara Busom (11/11, 16.30 h); el xocolata amb ‘Introducció al món del cacau i degustació de delicadeses de xocolata’ (12/11, 17.30 h) amb Xocland; les melmelades artesanes d’El Pastador; els vins d’altura de Casus Belli, o el pa de l’Espícula amb el taller ‘El forn salvatge: tornem a fer el pacom abans’ (11/11,18h).

Alguns dels criteris que donen valor afegit a aquest saló són la sostenibilitat, amb el compromís detots els productors i la generació zero de residus, a més del component solidari, amb la donació de l’1% de les vendes a una ONG, que serà la Unicef. Toni Corominas, editor de Menja’t Andorra, ha destacat el fet que tots els tallers són gratuïts i estan oberts a tothom, professionals i públic en general. La cònsol i consellera de Cultura, Eva Choy, ha volgut donar les gràcies a totes les empreses vinculades a la Mostra, al llarg d’aquests anysper haver fet possible “un esdeveniment cent per cent de país que ha aconseguit mantenir-se en el temps amb un públic fidel”.

Etiquetes

Comentaris

Trending