La mina de Llorts reobre un cop garantida la seguretat dels visitants

Durant les dues primeres setmanes de setembre s’han fet les actuacions per evitar que els despreniments de roques detectats a l’agost puguin suposar un perill

La mina de Llorts.
La mina de Llorts.

Gairebé un mes després, la mina de Llorts reobrirà les portes al públic, després del tancament forçat per la detecció del despreniment al seu interior de petites roques. Un cop realitzades les actuacions per garantir la seguretat dels visitants, la instal·lació es torna a posar en marxa. Ho farà coincidint amb la festa major de Sant Corneli i Sant Cebrià.

L’equipament va ser tancat el passat 17 d’agost, arran de la detecció de la caiguda de roques. S’entenia que l’abast del problema era menor, però es va optar per no arriscar. Així, es va decidir restringir l’accés a l’espera que els tècnics de Patrimoni avaluessin la situació.

La mina de Llorts.

Relacionat

Una fissura obliga a tancar la mina de Llorts

Des de llavors no s’han fet visites guiades. Durant els primers dies de setembre, segons s’ha informat des del comú d’Ordino, s’han pogut portar a terme les intervencions necessàries de millora, que ha suposat la instal·lació d’una xarxa per cobrir el sostre. Ara, es considera que ja és segur tornar a entrar a l’equipament, que recupera part de la història de la siderúrgia a la parròquia  i a les valls d’Andorra.

A partir de divendres, doncs, la mina reobre amb els horaris habituals de visites, de dimarts a dissabtes, de 10 a 17 h, i diumenges, de 10 a 13 h. Les visites guiades es fan cada 30 minuts i l’última es fa a les 16.30 h. Cal fer, això si, una reserva prèvia a través d’internet.

Nou Cartell Festa Major 22 (002)

 

Etiquetes

La mina de Llorts.

Relacionat

La mina de Llorts reobre per ampliar l’oferta turística durant les vacances de Pasqua a Ordino

Comentaris

Trending