Una fissura obliga a tancar la mina de Llorts

Una avaluació tècnica permetrà saber-ne l'abast i també si hi ha afectació a l'estructura de la cavitat

Comentaris

La mina de Llorts.
La mina de Llorts. ARXIU

La mina de Llorts s’ha tancat per precaució després de detectar una fissura, sense saber si hi ha afectació a l’estructura, ni l’abast que pot tenir, fins que es faci una avaluació tècnica. D'aquesta manera, quedan prohibides les visites en el mes de l'any amb més afluència ja que la mina s'inclou en la Ruta del Ferro que atrau molts visitants.

El comú d'Ordino reobrirà l’espai als visitants tan bon punt s’hagi solucionat el problema.  A la mina de Llorts es pot conèixer el procés d’evolució i transformació del ferro, des de la prospecció i extracció del mineral fins a la seva preparació i el·laboració a la Farga Rossell.

El recorregut és d'uns 30 metres. La mina data del segle XIX i només va estar en explotació durant quatre anys, a causa de la reduïda quantitat de mineral de ferro que hi van trobar. Està oberta al públic només durant l'estiu. Al seu interior, hi ha filtracions d’aigua ferruginosa que poc a poc van formant petites estalactites. També hi ha presència de pirita, un mineral molt comú de la classe dels sulfurs.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending