Més figures i més localitzacions per al tradicional pessebre de Canillo

El muntatge s’ha inaugurat aquest matí amb més de dos-cents personatges que representen una trentena llarga d’escenes diferents

Una de les noves figures i localitzacions el pessebre.
Una de les noves figures i localitzacions el pessebre. XAVIER PUJOL / COMÚ DE CANILLO

Per tretzè any consecutiu, els carrers del poble de Canillo incorporen el tradicional pessebre de Nadal que s’ha inaugurat aquest matí amb més de 200 figures que representen 31 escenes diferents. Enguany, s’han substituït tres figures com ara els tres camells dels Reis Mags d’Orient, i s’ha afegit una escena nova amb un pagès que conrea el seu hort. A més, com a novetat, s’han instal·lat escenes en noves localitzacions del nucli antic, en concret, al Molí, a la placeta de Sant Serni i al Palau de Gel, entre altres ubicacions.

Personatges de mida real recreen Betlem amb el naixement o l’adoració dels Reis de l’Orient, combinats amb la vida dels habitants canillencs de principis del segle passat, de manera que es poden trobar un flequer, un cisteller, una filadora, pagesos i pastors amb els seus ramats en plena acció, entre altres escenes. La finalitat d’aquest pessebre és representar antics oficis i escenes quotidianes que tenien lloc a Canillo per donar a conèixer com es vivia als inicis del segle XX.

Pessebre 2021 Comú Canillo
Un pagès cultivant les seves cols.

El popular i consolidat pessebre de Canillo estarà exposat fins al 16 de gener i permet gaudir d’un recorregut que, a més de l’exposició d’estructura artesanal i clàssica, ofereix l’oportunitat de descobrir els carrers del poble vestits d’esperit nadalenc. El comú de Canillo també ha reforçat la il·luminació de Nadal al llarg del Passeig Carlemany on es concentren la majoria d’escenes.

Etiquetes

Comentaris

Trending