Més de 3.300 inscrits i un Encamp ple el cap de setmana per l’Spartan Race

La gran majoria de les persones que participaran a la prova, un màxim de 4.000, són de fora del país; un de cada tres registrats són francesos

Enric Torres, Nino Marot i Àngel Sáez en la presentació de la prova.
Enric Torres, Nino Marot i Àngel Sáez en la presentació de la prova. COMÚ D'ENCAMP

Encamp preveu un cap de setmana de plena ocupació amb l’Spartan Race dels dies 12 i 13 de juny. Coneguda per ser una de les curses d’obstacles més importants d’arreu del món, enguany compta ja amb més de 3.300 inscrits, tot i que encara és possible apuntar-se fins al dia abans de la carrera sempre que no se superi el límit de 4.000 participants fixat pel ministeri de Salut.

L’edició d’enguany és la segona que es duu a terme al centre d’Encamp, i la sisena a la parròquia. El canvi d’ubicació “es consolida” en paraules del conseller de turisme i reactivació econòmica, Nino Marot i “s’espera l’arribada d’unes 8.000 persones a la parròquia al llarg de dissabte i diumenge”. Es preveu ocupacions hoteleres que se situen entorn del 80, el 90 i el 100%, depenent de l’establiment, i hi haurà una quinzena de restaurants oberts durant tot el cap de setmana. Segons ha ressaltat Nino Marot, “hotelers, restauradors i comerciants estan molt contents i satisfets de rebre’ls”, especialment després de llargs mesos d’aturada econòmica.

Per la seva banda, el director de Producte i Nous Projectes d’Andorra Turisme, Enric Torres, ha posat en relleu la importància de poder acollir una “marca tan important” que apropa a Andorra “un esdeveniment de ressò internacional”, per la qual costa es continuarà donant suport a la competició tenint en compte “el retorn que aporta”. A més, “proves d’aquest estil refermen la voluntat del país de posar en valor l’entorn natural en el qual ens trobem”. Enric Torres també ha reconegut que poder dur a terme la cursa l’any passat sense incidències va servir per “demostrar que es poden fer proves esportives amb tota seguretat”, i és per aquest motiu que per aquesta edició s’ha incrementat el nombre de participants.

Segons ha confirmat el director general de Spartan Race Espanya, Ángel Sanz, del total d’inscrits el 51% pertany al mercat espanyol, el 30% al francès, i la resta d’altres països, principalment europeus. Des de l’organització s’han explicat algunes de les mesures de prevenció per la COVID, com per exemple que tots els participants hauran de presentar una prova negativa PCR (72 hores) o TMA (24 hores). Durant la seva intervenció, Àngel Sanz ha explicat el detall de totes les carreres, recorreguts i horaris que es poden trobar al web de l’organització. El director de l’esdeveniment ha assegurat que hi haurà esportistes que conformen el top-25 mundial, tant en categoria masculina com femenina, aquest cap de setmana a Encamp.

Etiquetes

Comentaris

Trending