La Massana sorteja les onze parcel·les dels Horts Socials

La demanda estat superior a l'oferta i cinc padrins s’han quedat amb llista d’espera o bé compartiran terreny amb altres companys, com és habitual, però seguint les mesures de distància social i treballant una sola persona

Lliurament de les claus a un padrí.
Lliurament de les claus a un padrí. COMÚ DE LA MASSANA

El tret de sortida dels Horts Socials adreçats a la gent gran de la Massana s’ha fet, com sempre, amb el sorteig de les claus de les diferents parcel·les. A diferència de l’any anterior, enguany l’acte s’ha pogut fer de forma presencial, garantint les mesures de distanciament social. La cònsol major, Olga Molné, ha manifestat que “les vacunes estan donant un respir a la gent gran per poder fer activitats”. Molné ha agraït la implicació de la Fundació Julià Reig, impulsora del projecte juntament amb els comuns, i també del Quart de la Massana, que cedeix el terreny.

En aquesta ocasió hi ha hagut setze demandes, per tant, cinc padrins s’han quedat amb llista d’espera o bé compartiran parcel·la amb altres companys, com és habitual, però seguint les mesures de distància social i treballant una sola persona en una parcel·la.

La consellera de l’Àrea Social, Francesca Guerrero, ha assegurat que “se seguirà un protocol perquè els padrins puguin conrear els horts amb seguretat”. Per exemple, poden estar treballant la terra un nombre màxim de quatre persones al mateix temps o caldrà desinfectar les eines després de cada ús.

Pels organitzadors el manteniment d’aquesta activitat és molt important per a la salut de la gent gran, ja que els aporta molts beneficis, tant a nivell físic com a nivell de relació social. Ara mateix el Comú està treballant per aconseguir noves parcel·les per tal d’ampliar l’oferta.En els pròxims dies, els padrins ja podran començar a treballar la terra. 

Etiquetes

Comentaris

Trending