La Massana reobre una casa pairal remodelada i “molt més versàtil”

Les obres han costat 280.000 euros i permetran que l’espai es pugui dividir en zones per fer simultàniament diverses activitats al mateix temps

Vives dirigeix el discurs als assistents a l'acte de la inauguració.
Vives dirigeix el discurs als assistents a l'acte de la inauguració. G. P.

Els padrins de la Massana ja poden tornar a gaudir de la seva casa pairal. El remodelat espai s’ha inaugurat aquest dijous, presentant com a principal novetat la possibilitat de compartimentar les zones per poder compaginar diferents activitats al mateix temps. A l’acte de posada de llarg de les dependències, la reforma del qual ha costat 280.000 euros, ha assistit bona part de la gent gran de la parròquia i el mateix Copríncep episcopal, Joan Enric Vives, que ha posat en relleu la importància de la instal·lació per combatre la solitud de molts membres del col·lectiu.

D’aquesta forma, es posa fi a gairebé cinc mesos d’exili, a l’edifici dels Arcs. La casa pairal manté la ubicació habitual, a l’edifici de la Closeta, però se l’ha sotmès a una profunda rentada de cara. Una actuació que, ha volgut destacar la cònsol major, Olga Molné, s’ha fet “seguint les peticions dels mateixos padrins”. Així, la principal novetat, més enllà de l’estètica i la millora en l’eficiència energètica, ha estat la instal·lació d’uns plafons que permetrà, en funció de les necessitats, crear diferents espais per compaginar activitats.

La inauguració ha estat multitudinària i ha comptat amb la presència de bona part dels usuaris habituals de la casa pairal. “Els ha agradat molt”, ha assegurat la cònsol major masssanenca. Les obres de reforma han suposat per al comú una inversió de 280.000 euros. “Ara serà un lloc molt versàtil”, ha destacat la mandatària.

A l’acte ha volgut assistir el Copríncep episcopal, Joan Enric Vives, com una jornada més de la seva visita pastoral a la parròquia. Durant la seva intervenció, ha volgut destacar que l’espai permet que “els padrins es trobin, estiguin en contacte i tinguin diàleg”. En definitiva, ajuda a “treballar contra la solitud” de molts membres del col·lectiu, al qual ha reclamat que se’l protegeixi i reconegui. “Ells han fet gran la Massana i Andorra”, ha afirmat.

RELLEU AL COPRÍNCIPAT

En un moment del discurs, Vives ha fet broma amb la seva cada cop més propera jubilació. En aquest sentit, ha volgut matisar que “jo no he demanat un coadjuntor”, però sí que ha apuntat que “jo ho vaig ser amb Martí Alanis i va anar bé”. En tot cas, també ha demanat “no precipitar-nos”. Sobre quin temps de convivència, en cas que s’apostés per aquesta figura, caldria, l’arquebisbe d’Urgell ha recordat que “jo vaig ser-ho dos anys”. També ha indicat que sigui quina sigui la decisió, i com marca el Concordar, caldrà “consultar prèviament” les autoritats andorranes, amb les quals entén que cal anar plagats.

Comentaris (3)

Trending