El comú de la Massana modifica el pla d’urbanisme per “adaptar-lo a la normativa general”

Un dels principals canvis serà el fet de poder construir trasters en subsòl, que fins ara no estava permès malgrat tenir una alta demanda quan es feien aparcaments

Una vista de la Massana des d'una de les 'cistelles' del telecabina que porta a Pal.
Una vista de la Massana des d'una de les 'cistelles' del telecabina que porta a Pal. Toni Solanelles

La Massana ha aprovat de forma definitiva la modificació del Pla d’ordenació i urbanisme de la parròquia (POUP) aquest dijous durant la sessió de consell de comú. Segons ha assenyalat la cònsol major, Olga Molné, es tracta de canvis que permeten “adaptar-lo a la normativa general” i, d’aquesta manera, solucionar “incoherències”. Una d’elles era el fet de no poder construir trasters al subsòl, tot i que es tenia una demanda important quan es feien nous aparcaments, i ara es permetrà.

Molné ha assenyalat que entre el POUP de la Massana i la normativa general “hi havia algunes incoherències” que, amb aquesta modificació, s’han intentat salvar. La primera d’elles fa referència als usos del subsòl, que seran els mateixos en els dos casos. Concretament, a les zones on estaran permesos els aparcaments també ho estaran els trasters. “Estava limitat i això no tenia cap sentit perquè teníem una demanda important”, ha assenyalat Molné. De fet, la cònsol ha assegurat que en gran part de les demandes d’aparcaments al subsòl s’inclouen els trasters.

D’altra banda, la segona modificació fa referència a l’alçada de modificacions de terreny. “De vegades eren massa altes i volem que sigui més harmòniques amb la natura i el paisatge”, ha explicat Molné. El que s’ha modificat és l’alçada de les aixecades, que abans es podien fer dues, una de 4,5 metres i una de 3, i ara únicament es podrà fer la primera. També es permetrà a partir d’ara el còmput de l’edificabilitat de la mateixa manera que es fa amb industrial, amb comercial i amb hoteler. Molné ha assenyalat que, fins ara, “quan hi havia un doble espai es computava una sola vegada amb industrial, però amb comercial i hoteler es computava dues vegades si no hi havia un porxat”. Així, es recull la mateixa forma de càlcul que a la normativa general.

La darrera modificació fa referència a la reculada dels edificis a la zona urbana. Fins ara, calia alinear-los a la carretera i la vorera, però Molné ha assenyalat que, en alguns trams “això feia una imatge de túnel”, que era poc estètic. A partir d’aquest canvi, per tant, no es tindrà aquesta obligatorietat, i es podrà fer més enrere per posar, per exemple, una terrassa al davant. Aquesta modificació és una opció que es dóna als constructors i que es podrà incloure en les noves sol·licituds que comptin amb un permís.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending