La Massana inicia les activitats extraescolars amb una seixantena d’inscrits a l’escola de música

La parròquia massanenca i la d'Ordino comparteixen centres com el de la Capsa, Espai de Creació en una oferta conjunta

Alumnes a l'escola de música.
Alumnes a l'escola de música. EDUARD COMELLAS/COMÚ DE LA MASSANA

L’inici del curs escolar va lligat amb les activitats extraescolars, tant pels infants com pels adults. La Massana i Ordino comparteixen l’Escola de Música i la Capsa, Espai de Creació. Una seixantena d’alumnes ja estan inscrits a l’Escola de Música de les Valls del Nord, que durant aquesta setmana continua rebent noves inscripcions.

“Tenim la voluntat de ser una escola oberta, on els petits adquireixen el gust per la música i els grans s’atreveixin a tocar l’instrument que han volgut tocar tota la vida”, afirma el coordinador del centre, Juli Barrero. Enguany l’Escola compta amb la incorporació d’Adrià Tudó per donar un impuls a un dels instruments en auge, la bateria. A més el centre també ofereix guitarra elèctrica, acústica i clàssica, piano, clarinet, saxo, flauta travessera i trompeta.

L’Escola de Música està ubicada a la Massana mentre que la Capsa té les seves instal·lacions a Ordino. El centre artístic ofereix diferents disciplines plàstiques als infants i joves, a més d’escriptura creativa i el Club Foto. A més, també compta amb un ampli ventall de propostes per als adults, de de costura i patchwork fins a pintura, escriptura i fotografia. “

Aquesta oferta conjunta entre els dos comuns pretén ser una porta d'entrada a les arts plàstiques i musicals per a tothom que s'hi vulgui iniciar o perfeccionar la seva tècnica en les diferents disciplines”, afirma el conseller de Cultura de la Massana, Guillem Forné. A més, gràcies a la col·laboració de l’Associació Riguel, l’any passat es va posar en marxa l’Escola de Circ, que introdueix els infants i adults a les tècniques d’acrobàcia en tela i trapezi.

Pel que fa a la vessant esportiva, el dilluns 19 de setembre s’obren les inscripcions per a l’Escola de Natació, que compta amb vuit nivells i començarà a l’octubre. En total hi ha una vuitantena de places, que cada any s’exhaureixen. D’altra banda, la Massana compta amb una gran varietat de clubs: dos de rítmica -Club Heura i Clut Vale Oro-, dos de futbol -Futbol Sala la Massana i Club esportiu Sant Antoni- l’Esquí Club Arinsal Pal, Club Karate Jion i Furious Bici Club. “En aquests moments, tenim a la parròquia uns clubs amb molt bona salut i considero que la col·laboració entre el comú i les entitats esportives és fonamental perquè els massanencs tinguin la millor oferta”, afirma el conseller d’Esports, Kevin Poulet.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending