La Massana estudia l’impacte mediambiental del parc fotovoltaic a l’estació de Pal

Les instal·lacions s’emplaçaran a la falda nord del pic del Cubil, ja que no es requereix tala d’arbres i no suposarà cap ombra

Emplaçament del parc fotovoltaic al Pal
Emplaçament del parc fotovoltaic al Pal Comú de la Massana

El projecte del parc fotovoltaic a l’estació del pal s’ha sotmès a un estudi d’impacte mediambiental. L’informe, de domini públic a partir de demà, descriu la zona on es preveu emplaçar les instal·lacions. S’ha triat la falda nord del pic del Cubil ja que no requereix de tala d’arbres i no introduirà ombres.

El comú de la Massana va aprovar, el passat mes d’octubre, un paquet de mesures per fomentar la sostenibilitat. La instal·lació d’aquest parc fotovoltaic es troba entre les accions per potenciar l’energia verda. Concretament, l’objectiu principal és que, com a tard  en 2022, el 30% de l’energia que es consumeix al Pal sigui de fonts renovables. Seguint aquests paràmetres i tractant de respectar la zona on s’emplaçarà el nou parc, l’informe indica que no es realitzarà cap modificació del sòl. Les plaques seguiran la forma del terreny original.

L’elecció d’aquest emplaçament s’ha realitzat seguint criteris ecològics, de forma que no es realitzarà cap mena de tala d’arbres per a la instal·lació. També s’han valorat aspectes tècnics, ja que per la seva alçada no s’introdueix cap ombra al parc fotovoltaic. Amb aquest projecte s’aconseguirà aprofitar la llum solar dels terrenys en altitud, contribuint a assolir l’objectiu nacional definit al Llibre blanc de l’energia d’Andorra i a la Llei de transició energètica i canvi climàtic.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.