La Massana donarà ajuts a famílies en situacions límit encara que no portin un any a la parròquia

Els afectats que ja tinguin un seguiment amb un treballador social no hauran de tornar a proporcionar tota la documentació i els majors de 65 anys podran sol·licitar el document de Fe de vida de manera gratuïta

Un instant d'un consell de comú massanenc anterior.
Un instant d'un consell de comú massanenc anterior. Cristian Cortés

El comú de la Massana ha celebrat aquest dimecres un consell en el qual s’ha aprovat proporcionar ajuts i subvencions a famílies en situacions excepcionals encara que no portin un any residint a la parròquia i sense que hagin de lliurar tota la documentació pertinent si un treballador social ja està fent el seguiment. D’altra banda, els majors de 65 anys podran obtenir el document de Fe de vida de manera gratuïta. Avui també s’ha aprovat l’aportació d’un milió d’euros al fons Covid-19 de Govern.

Així doncs, després d’estudiar les diferents situacions, aquelles famílies que puguin accedir als ajuts excepcionals podran gaudir de serveis com ara l’esplai de la Massana, els esports d’estiu, l’assistència de la Creu Roja o el pagament per part del comú de l’impost de foc i lloc. L’objectiu d’aquesta mesura és donar resposta a les diferents situacions socials i agilitzar els tràmits burocràtics a les famílies afectades.

El comú també ha informat que ha tancat el primer semestre de l’any amb un superàvit de 2,1 milions d’euros i una liquidació de despeses d’uns 4,9 milions, xifra que representa el 31% de les previsions. Aquestes dades són fruit de l’ajornament de concursos i projectes arran de la pandèmia de la Covid-19, però la cònsol major, Olga Molné ha explicat que, ara per ara, la majoria d’iniciatives s’estan duent a terme.

Molné ha destacat la bona acceptació de la campanya ‘El comerç de la Massana s’ho val’ i no descarta la possibilitat de tornar a fer campanyes similars.

En aquest sentit, Molné ha destacat la bona acceptació de la campanya ‘El comerç de la Massana s’ho val’. “Els comerciants estan molt contents, hi ha hagut una bona dinamització de la parròquia gràcies al projecte. De moment hem repartit la meitat dels vals, els quals es podran fer servir fins al 31 de desembre i, després de comprovar l’èxit que ha tingut, no descartem la possibilitat de tornar a fer campanyes similars”, ha afegit.

Respecte a la campanya d’hivern, la cònsol ha declarat que “esperem poder obrir i acollir el màxim de turistes a partir del 28 de novembre. Som conscients que serà complicat rebre turistes procedents de països que estiguin lluny, però esperem molts visitats de proximitat amb ganes de gaudir de la natura. Nosaltres estem seguint tots els protocols establerts per Salut, però és una situació que evoluciona amb la pandèmia i no hi ha res ferm”.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending