La Massana destina 446.000 euros a les obres de la segona fase del parc de Santa Caterina

Les inversions del comú obliguen a fer reconduits per a aquest any amb un import total de més de quatre milions

Comentaris

Alèxia Verdaguer ha jurat el càrrec com a nova consellera al comú de la Massana.
Alèxia Verdaguer ha jurat el càrrec com a nova consellera al comú de la Massana. EDUARD COMELLAS/COMÚ DE LA MASSANA

El comú de la Massana ha aprovat un suplement de crèdit de 446.103,04 euros  per a la segona fase de les obres al parc de Santa Caterina. Aquest suplement de crèdit es finançarà mitjançant la disminució de tresoreria. La corporació licitarà ara les obres.

EL conseller d'Educació, Joventut i Esports, Kevin Poulet ha destacat que "avui és un gran dia per a la Massana i pel seu jovent amb la remodelació del parc i la creació d'una zona verda i d'una de cal·listènia". En la primera fase dels treballs, amb un un import de 844.394,92 euros, es van enderrocar els elements que havien quedat obsolets. 

A la primera fase amb un import de 844.394,92 euros, s'hi va incloure un camp de futbol-7 -a punt de ser enllestit-, i un parc per a skaters i patinadors, així com una nova instal·lació elèctrica i d’il·luminació.. En la segona fase dels treballs s'equiparà amb graderies el camp de futbol  i la pista de bàsquet, amb projectors de llum. Quedarà un espai per si es vol construir en un futur l'espai jove AD400. Els treballs aniran en funció de la meteorologia.

Els preus s'han incrementat per la inclusió de la pista de bàsquet i a l’encariment dels materials de la construcció. Poulet ha informat que les obres estaran enllestides al mes de juny o a principis de juliol, perquè els joves en puguin gaudir durant l’estiu.En aquest mateix capítol, s'ha aprovat un complement de crèdit de 17.000 euros renovar el parc infantil de les Fontetes.

Els consellers han aprovat el compromís de despesa corresponent a la recollida selectiva de residus (rebuig, envasos, vidre, paper i cartró) de la parròquia per l'any 2023 a l'empresa Pirinenca de Serveis, SA, adjudicatària del servei de recollida a nivell nacional, per un import de 593.766,82  euros. 

De forma desglossada el rebuig tindrà un cost de 271.014,45  euros/any, els envasos 78.117,27 euros/any, el vidre 91.262,46 euros/any, i la recollida pel paper i cartró i si escau el seu cost d'entrada a planta serà de 153.372,64 euros/any. La cònsol menor, Eva Sansa ha dit que l'import més alt correspon al rebuig ja que es fa cada dia i s'ha afegit una recollida més a la setmana del vidre ja que sovint els contenidors estan plens.

S'ha ampliat el compromís de despesa corresponent a la concessió de l’explotació i gestió del servei de la Deixalleria de les Valls del Nord per l'any 2023, a l'empresa Pirinenca de Serveis, SA, adjudicatària del servei i amb contracte vigent fins l’any 2031, per un import de 240.000 euros. Sansa ha recordat que és un servei conjunt que es fa amb el comú d'Ordino que n'assumeix el 40% de l'import i la resta (60%) per part del de la Massana.

Un altre punt que s'ha aprovat a l'ordre del dia ha estat el de reconduir crèdits a a l’any 2023, per un import total de 4.379.676,84 euros, corresponent a compromisos adquirits durant l’any 2022. El conseller de finances, Jordi Areny ha explicat que aquests crèdits es finançaran mitjançant disminució de la tresoreria. L'import, segons Areny, és perquè hi ha moltes inversions en curs com la millora de la xarxa d'aigua, o els treballs a la carretera de Sispony, o la remodelació del servei de tràmits.

També s'ha rescindit el contracte amb l'empresa amb l'empresa E-Forestland, corresponent als treballs d’obertura, manteniment, marcatge, neteja i col·locació dels cartells de senyalització orientativa dels camins de la Parròquia de la Massana, i procedir a retenir la garantia definitiva, tal com s’estableix a l'article 31.3 de la Llei de contractació pública del 9 de novembre del 2000.

A l'inici de la sessió, ha jurat el seu càrrec de consellera, Alèxia Verdaguer que substitueix Josep Fusté que és candidat a les eleccions generals. Finalment, a la sessió s’ha aprovat un compromís de despesa destinat a l’enllumenat públic, que els comuns han passat a assumir de forma íntegra i que al comú de la Massana se situarà al voltant dels 130 mil euros.

Eva Sansa, ha remarcat els esforços per substituir les bombetes de vapor de sodi per led. Al 2022 es van invertir prop de 80 mil euros i aquest any s’hi destinarà una partida de 177 mil euros, amb l’objectiu de ser més sostenibles i reduir el consum energètic. D’altra banda, s’ha donat llum verda a la modificació d’un article de l’Ordinació de la funció pública del comú per clarificar l’estructura retributiva dels funcionaris i dels complements que poden percebre.

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending