La Massana contracta onze persones afectades per la crisi del coronavirus

El comú impulsa la mesura per donar suport a economies familiars tocades per la pandèmia però també remarca que es podrà donar un millor servei a la ciutadania

Sansa i Molné parlen amb un dels treballadors contractats.
Sansa i Molné parlen amb un dels treballadors contractats. comu la massana

El comú de la Massana contractarà onze persones de forma temporal com a mesura social per pal·liar els efectes econòmics i socials de la crisi del coronavirus. Aquestes se sumen als llocs de feina ja habituals de cara a la campanya d’estiu a serveis turístics o el departament de joventut i l’objectiu és ajudar les economies familiars que hagin quedat tocades per la pandèmia.

La mateixa cònsol major, Olga Molné, ha estat la responsable de presentar un programa que forma part del paquet de  mesures socials que ha aprovat el comú massanenc per afrontar l’impacte social de l’emergència sanitària. En aquest sentit, ha remarcat que no es tracta pas d’un projecte tancat sinó que són accions que es van plantejant des del principi de la crisi i que poden modificar-se en funció de l’evolució de la situació.

Després de constatar que moltes persones s’adreçaven al comú per demanar si hi havia llocs de feina es va decidir que aquest estiu, a banda de les contractacions habituals per als serveis turístics o per al departament de joventut, s’agafarà treballadors temporals amb l’objectiu d’ajudar a les economies familiars. “Vam treure un concurs públic a mitjans de juny oferint nou places, però finalment hem pogut ampliar la partida i contractar onze persones, que ja s’han incorporat al lloc de feina”, ha explicat Molné, que s’ha mostrat satisfeta amb la feina que estan fent els nous contractats.

Des de la corporació es va detectar que hi havia persones que s’hi adreçaven per demanar feina i es va optar per impulsar la mesura

La cònsol menor i presidenta de Via Pública, Parcs i Jardins, Eva Sansa, ha matisat que es tracta d’un projecte social i el requisit era haver-se quedat sense feina però també ha remarcat que “amb la incorporació d’aquests treballadors podrem donar un millor servei a tota la parròquia, ja que ampliarem l’equip fix i podrem reforçar els treballs de desbrossar, la neteja dels embornals, restaurar senyals de fusta”. A més hi ha una persona fixa al parc del Prat Gran per desinfectar els espais de jocs i serveis.

Sansa ha assegurat que es tindrà en compte l’opinió dels quarts a l’hora de programar els treballs de neteja i embelliment dels pobles. “Aquest estiu, al comptar amb una plantilla més àmplia, podrem incidir en els treballs de millora a la via pública, amb la col·laboració dels quarts”, ha apuntat.

Dues de les persones contractades, Álex  Adanti i Joan Carles Reboredo, coincideixen en el fet que estan molt satisfets d’haver accedit a aquesta feina, ja que prefereixen poder treballar a rebre ajudes socials.

Per altra banda, la cònsol major, Olga Molné, ha explicat que la partida de subvencions de les activitats adreçades a infants i joves s’ha incrementat en 2.000 euros i que anirà augmentant al llarg de l’any si la situació ho requereix. De moment, des de principis d’any el departament de Socials ha rebut trenta-dues sol·licituds d’ajuda, set de les quals són noves demandes.

Comentaris

Trending