La Massana aposta per una programació cultural d’estiu amb artistes del país

El comú anuncia que, enguany, el premi Homenatge a la Cituadania s’atorgarà als 149 voluntaris que han treballat desinteressadament durant la crisi sanitària

Juli Barrero, Naiara Lorente i Adam Jhul obriran el cicle de concerts.
Juli Barrero, Naiara Lorente i Adam Jhul obriran el cicle de concerts. comú de la massana

El comú de la Massana ha presentat aquest dimarts la programació cultural de la parròquia per aquest estiu. Es tracta d’una aposta clara pels artistes del país, que es considera necessària davant les greus conseqüències que el gremi està patint per culpa de la crisi del coronavirus. A banda, des de la corporació s’ha anunciat que, aprofitant la celebració el cap de setmana vinent de les festes del Roser, es retrà un homenatge al col·lectiu de voluntaris que han ajudat durant l’emergència sanitària.

El conseller de Cultura, Igualtat i Participació Ciutadana, Guillem Forné, ha explicat que la filosofia d’enguany és la contractació “d’artistes de casa”. En aquest sentit, ha recordat que “el gremi cultural ha patit amb la crisi sanitària i pensàvem que calia donar-los un impuls”. Així, ha deixat clar que “estem convençuts que tenim un gran potencial com per dur a terme una temporada cent per cent andorrana”.

La programació s’estructura en dos blocs. Així, els dimecres estaran dedicats al públic infantil i els dijous estan pensats per a tots els públics. ‘Els dimecres de Xics’, que es faran al Prat Gran, estan concebuts per oferir als infants tallers i espectacles de qualitat. Cada setmana i a partir del dia 15 de juliol, hi haurà una proposta diferent. El calendari s’obrirà amb un taller de planter, a càrrec de Tot Idea. També hi haurà activitats de braçalets i complements amb la mateixa empresa, un de dansa en família amb Líquid Dansa i un altre de reciclatge d’art que oferirà La Moixera.

Els dimecres, les activitats estaran dirigides als infants i, els dijous, hi haurà concerts per a tots els públics

El cicle ‘Dijous, surt a la fresca’ és una bona mostra de la gran varietat artística del país. Seran sis espectacles que s’iniciaran el 16 de juliol amb el concert de Juli Trio D3, amb Juli Barrero a la guitarra i la veu dels joveníssims Naiara Lorente i Adam Jhul, de només quinze anys, que oferiran un repertori centrat en el pop espanyol d’última generació. Barrero ha posat en relleu que tot i la seva joventut, “la Naiara i l’Adam tenen talent de sobres per pujar a l’escenari”.

Pel que fa a la programació destaca que “veurem gent molt jove i músics veterans. Estem en un moment de molt valor artístic i crec que podem fer programacions àmplies i de nivell tant amb música com amb la dansa i altres disciplines. Espero que la gent que estava contenta de veure els artistes a les xarxes durant el covid ara ens vinguin a veure.”

També formaran part del cicle la banda de versions Old School, el quartet Guillem Tudó i Cover Craft, la violinista Mireia Clua i els Pali amb la seva rumba. A més, hi haurà un espectacle que combinarà dansa i circ, amb el duet de moviment i música format per Emma Riba i David Font, que donarà pas a una performance circense, Meri Rabassa i la seva companyia Riguel.

Homenatge als voluntaris

Per altra banda, aquest cap de setmana se celebra el Roser de la Massana i, com sempre, el diumenge tindrà lloc l’Homenatge al Ciutadà, en el qual es premia un ciutadà que ha destacat pel seu esperit altruista o la seva vocació de contribuir al creixement de la parròquia. Enguany, però, el reconeixement es farà a les 149 persones que han treballat de forma desinteressada durant la crisi sanitària. Es tracta dels joves voluntaris que han anat a fer la compra a la gent gran, dels voluntaris de les stoplabs i també dels que han estat confeccionant mascaretes de forma altruista. L’acte tindrà lloc diumenge, a la una del migdia, a la plaça de l’Església i es tancarà amb l’actuació de l’Esbart Valls del Nord.

Etiquetes

Comentaris

Trending