Mas avisa que el projecte del Museu de l’Automòbil s’ha de recuperar el pròxim mandat

La cònsol major d’Encamp remarca que, per una banda, ha d’ajudar a diversificar l’oferta turística del poble i, per l’altra, és una peça clau de la remodelació prevista a tot l’entorn de la plaça dels Arínsols

El projecte previst pel museu de l'automòbil.
El projecte previst pel museu de l'automòbil.

L’ambiciós nou Museu de l’Automòbil que Govern i comú volien construir conjuntament al centre d’Encamp va ser una de les víctimes de la retallada de projectes que va comportar l’esclat de la pandèmia. Des de la corporació, però, es deixa clar que l’aturada ha de ser temporal i que, més endavant, s’ha de tirar endavant. La cònsol major, Laura Mas, entén que el pròxim mandat s’haurà de posar de nou sobre la taula, sobretot perquè és clau per altres actuacions a la zona de la plaça dels Arínsols.

“Per part del Govern es va prioritzar. Es va dir que destinar setze milions al museu, en la situació en què es trobaven, no era adequat”, recorda la mandatària, tot remarcant que “vam entendre que no es fes ara”. Això, però, “no vol dir que hi renunciem”. Al contrari, “quan tot passi, demanarem que es torni a posar sobre la taula”. I posa ja un horitzó temporal: “és un projecte que el mandat vinent hauria de tirar endavant”.

Mas entén que hi ha diversos motius que justifiquen apostar per aquest nou Museu. Entre ells, el fet que “fins ara, com a parròquia i com a poble, ens hem especialitzat en la temporada d’hivern i la neu, però ara estem obrint nous fronts de destinació turística que han de donar vida els 365 dies l’any”. Com a exemple d’aquestes iniciatives recorda altres accions com ara les que es fan per “revitalitzar els nuclis antics” o les rutes de natura. Això, apunta, ha de permetre Encamp “posicionar-nos com a destí familiar i de natura; d’experiències”.

El projecte previst pel museu de l'automòbil.

Relacionat

Mas accepta l’ajornament del museu de l’automòbil i admet tenir “por” perquè “quedi en l’oblit”

Un segon motiu per apostar clarament pel projecte és que era la peça clau de la reordenació de tota la zona de la plaça dels Arínsols. I, a més, que el fet d’haver de fer aquestes obres va decidir no continuar una altra remodelació important per al poble. “Els treballs d’embelliment de les avingudes es va acabar justament a aquest encreuament perquè tota la zona es reformava amb el projecte”, recorda. I, per tant, “no podrem continuar fins que no es faci el Museu”.

Mas es mostra convençuda que aquest posicionament tindrà el suport del Govern. És a dir, que l’executiu també té entre els seus plans de futur, un cop sigui possible, tirar endavant el Museu. “Nosaltres mai hem dit que hi renunciem i el Govern tampoc ens ho ha manifestat”, ha comentat la cònsol major de la parròquia.

Comentaris (3)

Trending