Mas accepta l’ajornament del museu de l’automòbil i admet tenir “por” perquè “quedi en l’oblit”

La cònsol major d’Encamp admet que ara cal aparcar el projecte, però deixa clar que el comú lluitarà perquè es reprengui un cop millori la situació econòmica i financera

El projecte previst pel museu de l'automòbil.
El projecte previst pel museu de l'automòbil.

La cònsol major d’Encamp, Laura Mas, accepta la necessitat d’ajornar el projecte del nou museu de l’automòbil, però deixa clar que no hi renuncia. Admet tenir “por” que la iniciativa pugui “quedar en l’oblit”, però remarca que es pressionarà perquè, quan la situació econòmica i financera del Govern millori, es pugui recuperar. Entre altres motius, perquè l’edifici també havia de permetre reordenar tota la zona propera a la plaça dels Arínsols.

El museu de l’Automòbil és un dels projectes que ha quedat aparcat en el marc del programa Horitzó 2023, el nou full de ruta traçat per l’executiu tripartit per adaptar-se a les conseqüències de la crisi del coronavirus. La planificació d’inversions ha patit una forta tisorada i, de fet, tot just són segures les actuacions a la Portalada, la creació d’una sala d’exposicions i el recinte multifuncional. El nou museu a Encamp, amb un cost previst de 14 milions no hi entrar, una decisió que Mas accepta amb un doble sentiment.

La mandatària defensa el cost previst de la infraestructura cultural, 14 milions d’euros, recordant que també incloïa una remodelació de tota la zona

Per una banda, amb comprensió. “Entenc que, igual que altres projectes importants, estigui ara en stand by”, apunta, tot recordant que “aquest any es tancarà amb un dèficit molt important i la prioritat ciutadans i empreses; les inversions han de quedar en un segon terme”. Per tant, admet que “aquest exercici i el següent, no serà viable”.

Per l’altra, també té “por que no es pugui executar aquest mandat i acabi morint”. En aquest sentit, remarca que “volem potenciar la zona i, també, acabar les avingudes, més tenint ara l’Hotel Rosaleda amb el ministeri de Cultura”. Per tant, no amaga que “com a cònsol em preocupa”.

Mas deixa clar que “seguirem lluitant perquè es faci a Encamp”. De fet, recorda que es tracta també d’una aposta forta del comú. “Hi ficàvem prop de dos milions d’euros; demostrant que tenim la voluntat de ser participants del projecte”.

Xavier Espot, durant la presentació d'Horitzó 2023.

Relacionat

Horitzó 2023 amb multifuncional i sala d’exposicions però sense vial a Sant Julià i a la Massana

La mandatària comunal defensa el museu de l’automòbil i considera que les crítiques pel seu cost, estimat en catorze milions, no són justes. “Sí que és cert que és una xifra important”, reconeix, però posa en relleu, també, que l’obra “no és només l’edifici”. Així, indica, anava més enllà, ja que “s’arreglarà també tota la zona, amb la carretera i l’entrada a l’aparcament”. Era, per tant, “l’edifici i tots els entorns”.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending