Mas al·lega que el pressupost del parc del Pas de la Casa es deu a un canvi de projecte

La cònsol major d’Encamp ha explicat, després d’una petició dels consellers de l’oposició, que l’augment de la partida es deu a unes peticions que es van fer per part dels infants i que s’han augmentat molt les actuacions

Els consellers del PS amb els cònsols majors d'Encamp.
Els consellers del PS amb els cònsols majors d'Encamp. Pilar Candel

El PS d’Encamp ha reclamat al comú els motius pels quals el pressupost destinat al nou parc del Pas de la Casa s’ha triplicat del que estava previst. La cònsol major, Laura Mas, ha al·legat que el projecte inicial, que era de 150.000 euros, “no té res a veure” amb el que es portarà a terme finalment. En aquest sentit, ha explicat que durant el consell d’infants es van recollir moltes peticions que s’han acceptat i suposen una ampliació de les actuacions, així com un canvi de localització.

“No té res a veure el projecte de 150.000 euros amb el que farem ara”, ha apuntat Mas. La cònsol ha explicat que, en un inici, la localització del parc era una altra i les actuacions molt inferiors. Després del consell d’infants, on els nens van demanar certes millores i una ampliació del que s’anava a fer, es va plantejar un canvi d’ubicació. Finalment, es farà el projecte que costarà pràcticament 450.000 euros i que se centrarà en l’antiga duana del Pas de la Casa, on es faran diverses actuacions que, en un principi no estaven previstes.

Aquest projecte, que després de descartar el de 150.000 euros havia passat a ser de 260.000 inclourà moltes millores. “No només farem el parc”, ha apuntat Mas. Les actuacions seran a la coberta de l’antiga duana, es farà una zona de jocs infantils, s’avançarà part de l’aparcament de l’estació de busos, es farà un accés, es millorarà l’espai de skatepark i es farà una zona de jocs relacionats amb la neu. “No entenem la posició de donar suport al projecte, però no la inversió, és impossible fer actuacions sense diners”, ha explicat la cònsol.

Als consellers del PS, però, les explicacions no els han deixat convençuts per a res. “Que els infants demanin un parc infantil està molt bé, la crítica no és que el comú atengui les necessitats, sinó que no es tinguin en compte la situació de les finances quan es fa el pressupost”, ha explicat el conseller Enric Riba. En tot moment, juntament amb David Ríos, han defensat que no es troben en contra de fer el parc, “però seria necessari ajustar-nos i fer inversions amb seny”.

En aquest sentit, a més, els consellers de l’oposició han remarcat que estan “preocupats” per aquests pressuposts que, segons expliquen, ja són diverses les vegades que es dupliquen o es tripliquen. Per tant, asseguren que “si tot ho dobles, això va directament a l’endeutament”. El comú, en l’execució del pressupost del tercer trimestre, ha tancat amb un percentatge del 62%. Ríos ha afirmat que, amb l’evolució de les peticions i les inversions que s’estan fent, aquest percentatge podria créixer d’una forma alarmant. “Comencem a fer com en altres parròquies, fent obres faraòniques, amb projectes sobredimensionats”, ha apuntat.

D’altra banda, Riba ha consultat sobre l’estat de l’operari que va patir un accident en un fanal i quin havia sigut el motiu. Mas ha explicat que, actualment, hi ha una investigació en marxa i “estem a l’espera de resoldre la causa”. Aquest home era treballador de l’empresa contractada per la instal·lació dels motius de Nadal, i no pas de la que s’encarrega del sanejament i el manteniment dels fanals.

En canvi, la corporació comunal s’ha mostrat molt tranquil·la pel que fa tant a les inversions com a la situació financera actual. “Mai posarem en una situació de complicació el pressupost”, ha apuntat Mas, “som conscients de quines són les finances comunals i sabem com ens trobarem el comú i quina és l’estratègia a seguir”. Les dades han exposat que els ingressos han incrementat un 17,57% respecte al 2020, igual que el liquidat, que ha crescut un 7,82%. La consellera, Josefina Rodríguez, ha apuntat que “no tenim cap por, estem molt lluny del 200% d’endeutament que marca la llei”.

 

Comentaris

Trending