Marsol plega del comú deixant embastats els pisos de lloguer a preu regulat a Santa Coloma

Ha estat 27 anys a la corporació de la capital en dues etapes, primer de secretària general i després de cònsol major, un càrrec en el qual l'oposició creu que la convivència ha estat "nefasta"

Comentaris

Conxita Marsol conversa amb el secretari Àngel Grau en la seva darrera sessió ordinària de comú com a cònsol major.
Conxita Marsol conversa amb el secretari Àngel Grau en la seva darrera sessió ordinària de comú com a cònsol major. BRU NOYA

Conxita Marsol s'ha acomiadat aquest divendres del càrrec de cònsol major d'Andorra la Vella per presentar-se a les eleccions generals del 2 d'abril. Posa d'aquesta manera el final a 27 anys a la corporació en dos períodes. Entre el 1984 i el 2004 va ser la secretària general i cònsol major des del gener del 2016. El seu substitut serà David Astrié i el cònsol menor, Miquel Canturri. Marsol ha anunciat a la sessió que ben aviat es farà el plec de bases per construir pisos de lloguer a preu regulat a Santa Coloma.

Es faran entre 30 i 35 habitatges de dues i tres habitaciona amb un preu de 550 a 640 euros. El plec de bases es publicarà en un màxim de dues setmanes al BOPA. A la planta baixa de l'edifici s'hi instal·larà la ludoscola i l'escola bressol del comú que estan ubicades en un local de lloguer a Santa Coloma. En una mica més dos anys poden estar a punt els pisos perquè no s'han de fer desmunts ni fonaments.

En la seva darrera sessió, Marsol ha estat acompanyada des de la primera fila destinada al públic pels càrrecs del comú. La cònsol, molt emocionada, ha dit que dilluns a les nou del matí entregarà al cònsol menor la carta de dimissió.

Marsol destaca en el balanç les millores a Santa Coloma i el Poblet de Nadal

"Han estat set anys de molta intensitat, de molt treball", ha dit i ha afegit que "és un dia especial per mi ja que acaba al meva trajectòria al comú i penso que encara puc aportar moltes coses al país i a la parròquia". En el seu balanç ha destacat les millores que s'han dut a terme a Santa Coloma o el Poblet de Nadal "deixant les finances del comú molt sanejades". Ha assegurat que deixa el comú en molt bones mans i que marxa "amb el cor encongit". La cònsol ha estat acomiadada entre aplaudiments. L'oposició ha destacat que la convivència amb Marsol ha estat "nefasta i molt millorable". El conseller Sergi González ha manifestat que la majoria "els ha menystingut i ens ha deixat allà, arraconats".

L'oposició socialdemòcrata del comú d'Andorra la Vella ha criticat que no han tingut informació sobre la signatura del protocol per fixar els nous límits de la capital i d'Escaldes-Engordany. Conxita Marsol ha dit que es volia signar l'acord abans que deixi de ser cònsol i ha afegit que els membres de l'oposició formaran part de la comissió que s'ha de crear. El conseller del PS, Sergi González ha dit que la minoria d'Escaldes-Engordany havia estat informat.

S'ha ratificat el conveni entre el comú i la Fundació Privada Clara Rabassa

Durant la sessió també s'ha ratificat el conveni entre el comú i la Fundació Privada Clara Rabassa relatiu a la cessió d'ús a precari per part de la corporació, de la porció de terreny d'una superfície aproximada de 7,90 metres quadrats, situat al camí de la Corruba, per a la instal·lació d'un ascensor que doni servei exclusiu al centre sociosanitari emplaçat a l'avinguda Príncep Benlloch. El conveni respon a una petició de la fundació que necessitaven un nou ascensor per facilitar la mobilitat interior. La cessió es fa per termini indefinit. El conveni s'ha aprovat per unanimitat.

Per altra banda, la corporació es planteja no fer enguany el pressupost participatiu a causa de les eleccions i pel fet que la llei de transparència prohibeix efectuar aquesta activitat fins que hagi passat un període de temps determinat després de l'elecció de càrrecs nacionals o comunals. L'any passat, la proposta guanyadora va ser la instal·lació de màquines que recompensin per reciclar a diferents punts de la parròquia.

Etiquetes

Comentaris (22)

Trending