Marsol confia poder licitar enguany la concessió pel telefèric del Carroi

La cònsol major de la capital revela que l’estudi contractat a mitges a la Massana també servirà per elaborar el plec de bases d’un concurs en el qual té confirmat la participació de Dopplemayr i l’interès de la francesa Poma

Marsol parla amb altres consellers comunals abans de la sessió.
Marsol parla amb altres consellers comunals abans de la sessió.

La cònsol major d’Andorra la Vella té entre cella i cella tirar endavant el projecte de telefèric al pic del Carroi. I ha avançat que el concurs per licitar la concessió es podria engegar aquest mateix any. A la vegada, ha defensat que cal aprofitar “l’oportunitat” que suposa el fet de tenir empreses interessades a construir la infraestructura. En concret, dues. La mateixa Dopplemayr i la francesa Poma.

Marsol ha explicat que la junta de govern del comú d’Andorra la Vella ja aprovat la dotació que haurà de permetre contractar l’assessorament extern conjuntament amb la Massana per analitzar la viabilitat del giny. De fet, ha revelat que el treball se centrarà especialment en la redacció del plec de bases del que ha de ser el futur concurs per licitar la concessió del telefèric.

La mandatària defensa que “és un atractiu important que hem d’esforçar-nos per tenir” i que el fet que hi hagi empreses disposades a pagar el projecte “és una oportunitat que seria un error deixar escapar”

Així, ha avançat que “l’empresa que es contracti treballarà conjuntament” amb les dues corporacions parroquials i amb el Govern per preparar tota la documentació. Sobre aquest punt també ha indicat que el projecte serà declarat d’interès nacional per agilitzar tot plegat.

Marsol ha defensat novament que “ara és el moment” d’apostar de forma ferma per un telefèric que s’ha de convertir, al seu entendre, “en un atractiu important que hem d’esforçar-nos per tenir”. La cònsol major de la capital s’ha mostrat convençuda que “estem en disposició de poder llançar enguany el concurs” i, de fet, ha remarcat que “sabem que hi ha una empresa com a mínim disposada a pagar-ho”. Aquesta seria Doppelmayr, que fa temps que aposta pel projecte. “Seria un error deixar escapar aquesta oportunitat”, ha apuntat la cònsol.

De fet, la mandatària de la capital ha apuntat que al concurs es podria presentar una altra postulant a liderar la construcció i la gestió del giny fins al Carroi. Es tractaria, ha indicat, de Poma. Es tracta d’una empresa francesa també amb força experiència en el sector d’aquest tipus d’infraestructures i que també s’hi havia interessat en el projecte. Ara, aquest interès, segons Marsol, ha passat a un estadi superior que es podria traduir en una oferta en la futura licitació.

Simulació de com seria el punt d'arribada del telefèric del Carroi.

Relacionat

Estudi conjunt d'Andorra la Vella i la Massana per valorar la viabilitat del telefèric del Carroi

Comentaris (8)

Trending