Estudi conjunt d'Andorra la Vella i la Massana per valorar la viabilitat del telefèric del Carroi

Els dos comuns impulsaran a mitges el treball, pel qual la corporació de la Vall del Nord ha reservat una partida de 20.000 euros

Simulació de com seria el punt d'arribada del telefèric del Carroi.
Simulació de com seria el punt d'arribada del telefèric del Carroi.

Els comuns de la Massana i d’Andorra la Vella han acordat la realització conjunta d’un estudi tècnic i jurídic que validi si és viable el telefèric del Carroi. El treball es costejarà a mitges entre totes dues corporacions. Per ara, la massanenca ja ha aprovat reservar una partida de 20.000 euros per poder tirar endavant l’informe, en una sessió on també s’ha aprovat la rebaixa salarial tant pels cònsols i consellers, del 10%, com pels càrrecs de lliure designació.

La proposta ha estat aprovada pel ple. En concret, es fa una provisió d’una partida de 20.000 euros per fer front a les despeses d’un informe tècnic i jurídic per a la viabilitat d’un possible giny que uneixi Andorra la Vella amb el pic de Carroi. L’adjudicació d’aquest assessorament tècnic es preveu fer mitjançant un concurs públic i els dos comuns han acordat liquidar l’import a mitges, ja que el punt d’arribada es troba en territori de la Massana. El conseller de finances, Jordi Areny, ha matisat que “estem en una fase inicial per poder disposar un informe tècnic per a la redacció del plec de bases, que posteriorment serviria per licitar la concessió administrativa i la construcció del giny”.

El comú aprova una reducció salarial del 10% per a cònsols i consellers i també adaptar les disposicions de la llei aprovada al parlament als càrrecs de relació especial

Durant la sessió, també s’ha aprovat la rebaixa de les remuneracions dels càrrecs electes i de lliure designació de la corporació. Aquesta serà lineal, del 10%, pel que fa als cònsols i consellers. En canvi, per aquell personal de relació especial, s’aplicarà una graella similar a la que es va fixar en la llei aprovada al Consell General. Es calcula que amb la mesura i les aportacions ja fetes al fons de solidaritat creat contra el coronavirus, aquest tindrà 20.000 euros i es destinarà íntegrament a ajudes socials.

Un altre punt destacat de la sessió ha estat la modificació del pla d’urbanisme, per permetre l’agrupació de tres unitats d’actuació per tal de poder portar a terme conjuntament el projecte d’urbanització. Molné ha valorat molt positivament el creixement de la parròquia i, concretament, ha assegurat que amb l’agrupació d’aquestes unitats amb una de sola es podrà desenvolupar el territori amb més previsió.

D’altra banda, el consell de comú ha facultat la cònsol per signar l’aval d’ampliació de la pòlissa contreta amb l’ABA, per un import de 263.000 euros, per fer front als pagaments dels dividends que depenen de les accions preferents contractades amb els bancs del país.

A banda, la sessió ha comptat amb el jurament dels deseners dels quarts: Òscar Gelabert serà el d’Arinsal i Erts, Joan Fité, per l’Aldosa i Anyós i Marc Call, en representació de Pal. Pròximament juraran el càrrec Daniel Armengol per la Massana i Xavier Aymà, com a desener de Sispony. La cònsol ha remarcat la importància d’aquest càrrec tradicional, ja que, sota les ordres del capità, Sergi Gueimonde, han d’estar sempre disponibles per servir la parròquia. De fet, se’ls va convocar durant el confinament perquè estiguessin preparats en cas d’haver d’intervenir.

Comentaris (12)

Trending