Malestar a Ordino per com s’han elegit els nous responsables del quart

Molts dels caps de casa que haurien de tenir veu i vot per a la tria dels llevadors no van estar citats a cap reunió

Una vista del poble d'Ordino.
Una vista del poble d'Ordino. ARXIU

Molts dels caps de casa ordinencs no van assistir a la junta administrativa del quart d’Ordino que va designar nous llevadors, llevadores en aquest cas, fins almenys el Consell de les Talles que ha de tenir lloc el 2022. No hi van assistir, asseguren alguns dels implicats, perquè ningú no els va convocar. I una vegada vist l’edicte pel qual es nomena Mònica Coste i Marina Benazet noves responsables teòriques d’un ens ancestral amb més ‘impacte’ històric i tradicional que no pas executiu i efectiu s’ha generat un cert malestar.

L’edicte en qüestió el signa el llevador en funcions Antoni Hernández. Les dues noves llevadores substitueixen Anna Call i Berna Gaspà, que van ser les anteriors electes formals. Però el malestar rau en el fet que alguns dels caps de casa consideren que unes poques famílies de la parròquia, del quart, intenten monopolitzar la institució “com si fos seva” i tampoc no entenen massa amb quina finalitat, atès el poc poder que té el quart sobre qualsevol cosa. Cert, però, que en matèria de límits encara té veu i vot per segons què.

L'hotel Casamanya.

Relacionat

El quart d'Ordino nomena llevadores en ple debat sobre el seu futur

I, de fet, lamenten justament que encara no fa pas gaire que un veí necessitava una documentació per una qüestió de límits, i els llibres d’actes estan a Casa Ramonguem, quan cap dels seus membres no formen part des de fa temps de la junta del quart. Però en “Simó Duró se sent el quart d’Ordino molt seu, massa”, indiquen les fonts, que lamenten que es faci i desfaci amb aquesta institució centenària, sobre el futur de la qual fa temps que es debat.

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending