El quart d'Ordino nomena llevadores en ple debat sobre el seu futur

Malgrat el poc protagonisme que té la institució, els ordinencs es resisteixen a fer-lo desaparèixer pel seu paper històric

L'hotel Casamanya.
L'hotel Casamanya. Altaveu

El quart d'Ordino ha nomenar per assentiment fins el Consell de les Talles del 2022, Mònica Coste com a primera llevadora i Marina Benazet com a segona. Substitueixen Anna Call i Berna Gaspà. El quart busca el seu encaix perquè no té sentit com a institució política, no té competències per actuar ni tampoc té diners per tirar endavant projectes. ​

 

Malgrat el poc protagonisme que té, els ordinencs es resisteixen a fer-lo desaparèixer. Així, almenys, va quedar patent l'any passat en una reunió convocada per la plataforma ciutadana que lidera Lluís Babi. Es va enviar una carta al quart encapçalada per la pregunta: "Quin ha de ser el futur de quart?".

Una resposta a la que s'intentarà donar resposta durant les pròximes setmanes. La primera llevadora, Mònica Coste és conscient que l'actual situació provocada per la pandèmia dificulta la presa de decisions. De tota manera, l'opció que sembla tenir més números és la de mantenir el quart com una institució històrica. "Sempre m'ha agradat pel que ha representat per a la parròquia i per tot el seu significat", diu Coste.

El futur de la institució es pot decidir en una reunió de poble. Les eleccions comunals del desembre de l'any passat i la posterior pandèmia de la Covid-19 ha alentit tot el procés. També cal recordar que el quart va cedir l'hotel Casamanya, de la seva propietat, al comú perquè en fes ús.

 

 


 

Etiquetes

Comentaris

Trending