Malestar a Andorra la Vella per la més que possible cavalcada de Reis a Escaldes

Marsol contacta amb responsables de la Unió Pro-Turisme per mostrar la seva perplexitat davant del fet que sigui més que probable que les dues parròquies facin rua per separat

La carrossa que l'any passat va desfilar per alguns carrers d'Andorra la Vella.
La carrossa que l'any passat va desfilar per alguns carrers d'Andorra la Vella. Toni Solanelles

Si hi ha Reis Mags per duplicat a les parròquies centrals, com tot ho indica, a Andorra la Vella no s’acabarà d’entendre. La possibilitat més que evident que la Unió Pro-Turisme d’Escaldes acabi promovent una rua amb Ses Majestats d’Orient el 5 de gener, és a dir, dimecres, està causant una forta indignació al comú de la capital, on no s’entén de cap de les maneres que l’entitat que organitza la cavalcada escaldenca partís peres amb Andorra la Vella en decidir suspendre l’acte i ara, en canvi, el reimpulsi.

De fet, aquest mateix dilluns, la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha contactat amb responsables de la Unió Pro-Turisme d’Escaldes, amb el seu president, Jaume Ambor, al capdavant, per saber si era cert que hi ha la intenció de fer una cavalcada a la setena parròquia. Marsol, contactada per l’Altaveu, ha admès el contacte i ha explicat que Ambor li hauria confirmat que, efectivament, s’està treballant en una rua de Reis Mags a Escaldes que, entre altres punts, passaria per “l’avinguda Carlemany”. “Llavors, ja no he entès res. El problema no sembla que sigui la Covid, més aviat sembla que el problema era fer la cavalcada juntament amb Andorra la Vella”, ha assegurat Marsol, estupefacta per la situació.

Un instant de la desfilada dels Reis el passat gener.

Relacionat

La cavalcada de Reis d’Andorra la Vella recorrerà Meritxell acompanyada de tres espectacles

La cònsol major de la capital admet que potser és un tema menor, però que li ha sabut greu. De fet, ja li’n va saber quan la Unió Pro-Turisme, fa pocs mesos, li va comunicar que es desmarcava de la rua reial vist l’increment de contagis de coronavirus que hi havia. Marsol tenia clar que enguany hi hauria Reis Mags i que hi serien d’una forma una mica més vistosa que l’any passat. Passaran per Meritxell essencialment i tindran l’acompanyament de tres espectacles itinerants. No repartiran els Mags d’Orient caramels i tampoc hi haurà final de festa, per dir-ho d’alguna manera. Però hi haurà cavalcada.

I creu la mandatària comunal d’Andorra la Vella que tot i respectant les mesures sanitàries -o suprimint algunes parts de la tradicional rua per evitar contactes- sempre hauria estat el muntatge més lluït fent-ho conjuntament les dues parròquies que per separat. D’aquí el disgust. Però relatiu. Que Marsol continua centrada en les seves coses i, en aquest cas, en fer que els menuts continuïn tenint la màgia de la nit del 5 de gener per molta pandèmia que hi hagi. Escaldes vol posar en marxa un parell de carrosses -a Andorra la Vella seran quatre- i fer un itinerari mig sorpresa per evitar aglomeracions i sense caramels.

Comentaris (9)

Trending