La majoria d’Escaldes no preveu que la solució al Clot d’Emprivat sigui autoritzar edificis més alts

Fonts comunals apunten que “els cònsols estan a disposició dels propietaris per establir un diàleg que permeti fer del Clot d'Emprivat un espai urbanístic el més equilibrat possible per a tothom”

Una imatge de la vall central del país, amb les torres en construcció del Clot d'Emprivat en primer terme.
Una imatge de la vall central del país, amb les torres en construcció del Clot d'Emprivat en primer terme. Toni Solanelles

El comú d’Escaldes-Engordany, o almenys la seva majoria actual, no contempla que la solució per a guanyar espai públic arran de terra a la zona del Clot d’Emprivat sigui que els edificis que es puguin fer guanyin encara més alçada. Així ho han apuntat fonts de la corporació, després de la reunió mantinguda dijous amb propietaris dels terrenys. Ara bé, també defensen que cal buscar fórmules per fer que el desenvolupament urbanístic del centre de la parròquia sigui “el més equilibrat possible”.

A la reunió, es va trametre la idea que es vol aconseguir que en els futurs projectes -amb els que ja estan en construcció es té clar que no hi ha res a fer-, la cessió pública a nivell de carrer vagi molt més enllà que l’actual 15%. Es va parlar de, fins i tot, arribar al 50%. Es va posar en relleu que, fins ara, en les parcel·les on ja està en marxa la construcció d’edificis, l’espai que queda per a la ciutadania és massa petit.

Dues de les torres en construcció al Clot d'Emprivat.

Relacionat

Escaldes vol alliberar espai arran de terra al Clot d’Emprivat a canvi de traspassar-lo a les torres

Aquest objectiu no s’aconseguiria, però, reduint la volumetria de les parcel·les. És a dir, es mantindria la superfície edificable. El dubte que va sorgir entre els propietaris era com es podria impulsar això, ja que, si es perdien metres quadrats a les plantes baixes, caldria guanyar-los a les altes.

A demanda d’Altaveu, fonts comunals han posat en relleu que la idea no és, en cap moment, que es puguin incrementar l’alçada o els pisos dels futurs edificis. S’ha assegurat que la trobada va servir, bàsicament, per “transmetre les idees de com la corporació actual veu el desenvolupament de la zona”.

A partir d’ara, han apuntat, “els cònsols estan a disposició dels propietaris (com sempre, però ara més pel fet d'haver-se trobat i haver-se explicat coses uns i altres) per rebre aquells que ho vulguin, amb els seus comentaris al respecte, per poder establir un diàleg que permeti fer del Clot d'Emprivat (en el seu desenvolupament futur) un espai urbanístic el més equilibrat possible per a tothom”. Per tant, s’assegura que es tenen “portes obertes a rebre feedback del que es va tractar” a la trobada.

Comentaris (7)

Trending