Liberals acusa el comú escaldenc de no potenciar la construcció de pisos de lloguer assequible

La formació, sense representació actualment a la corporació que lidera Rosa Gili, emplaça als actuals mandataris comunals a fer servir altres instruments al seu abast com la reducció al 0% de la cessió econòmica obligatòria per aquelles promocions que es destinin al mercat de lloguer

El representat d'Escaldes-Engorany, Higini Martinez-Illescas en una executiva de Liberals.
El representat d'Escaldes-Engorany, Higini Martinez-Illescas en una executiva de Liberals. Liberals d'Andorra

El comitè parroquial de Liberals a Escaldes-Engordany ha constatat la manca d’incentius per part del comú perquè arribin al mercat pisos de lloguer a preus raonables i que la gran majoria de famílies es puguin permetre. De fet, la corporació parroquial ha comunicat que l’any 2020 es van construir 108 pisos de lloguer per l’exoneració del 70% de l’impost de construcció. Des del comitè escaldenc es constata que aquesta reducció ja estava vigent abans de l’arribada del PS a la majoria comunal.

Un altre dels punts que es subratllen des de Liberals d’Escaldes-Engordany és que l’exoneració de part de l’impost de construcció, per si sola, no és un incentiu suficient per a rebaixar els preus dels lloguers, ja que segons afirmen, només suposa una reducció de 3.656 euros en el cost de construcció d’un pis de 100 m2.

La formació, que no té representació al comú d’Escaldes actualment, manté que la immensa majoria dels 108 pisos de lloguer construïts a la parròquia l’any 2020 no s’han destinat a lloguers assequibles sinó que tenen preus prohibitius per la gran majoria de les butxaques, quedant molt lluny de les proclames socialdemòcrates que aquests habitatges contribuiran a ajudar a les famílies a viure dignament a la parròquia.

Els liberals escaldencs reclamen al comú liderat per Rosa Gili polítiques efectives perquè la parròquia pugui ampliar el mercat de pisos de lloguer a preus raonables. En aquest sentit, emplacen als actuals mandataris comunals a fer servir altres instruments al seu abast com la reducció al 0% de la cessió econòmica obligatòria per aquelles promocions que es destinin al mercat de lloguer. Liberals remarca que aquesta figura està donant molt bons resultats a altres parròquies i que podria ser de gran utilitat.

Per últim, el comitè d’Escaldes-Engordany emplaça al comú a fer servir altres mecanismes a la seva disposició com el que contempla l’article 33 de la Llei general d’ordenació del territori i urbanisme que permet destinar a pisos de protecció pública els terrenys provinents de la cessió obligatòria, així com els diners recaptats per la cessió econòmica.

Comentaris

Trending