El jaciment arqueològic de la Roureda de la Margineda comptarà amb una passarel·la a l’estiu

El comú ha convocat el concurs per a instal·lar una mena de mirador que s’haurà d’adaptar amb l’entorn, així com anar en consonància amb el parc que s’està treballant a la zona

P

P.C

Comentaris

El jaciment arqueològic de la Roureda de la Margineda
El jaciment arqueològic de la Roureda de la Margineda

El comú d’Andorra la Vella ha convocat un concurs per a instal·lar una passarel·la al jaciment arqueològic de la Roureda de la Margineda. En principi, si tot segueix el seu curs, hauria d’estar enllestit per a l’estiu. Aquesta mena de mirador s’haurà d’adaptar a l’entorn i, a més, anar en consonància amb el parc que s’està treballant a la zona.

El passat mes de desembre el comú va presentar, conjuntament amb el Govern i Molines Patrimonis l’adequació de la Roureda de la Margineda com a parc públic. Ja es contemplava, aleshores, la instal·lació d’una passarel·la mitjançant la qual contemplar el jaciment medieval. La idea era crear un mirador que sobrevolés l’espai sense afectar-lo de forma directa.

Aquesta actuació es preveia, i es farà, a tocar del jaciment, a la roureda adjacent que és propietat del comú. La passarel·la consistirà en una estructura de 42 metres lineals que serviran per fer de mirador, a més de fer de connexió entre el tram sud de l’avinguda d’Enclar fins a Roureda de Malreu. La intenció del comú és que s’adapti a l’entorn, de característiques medievals, i que en cap cas l’afecti ni tingui incidència. A més a més, tampoc no es podrà accedir al jaciment des d’aquesta passarel·la.

El concurs s’ha convocat d’urgència degut als terminis que tenen actualment els procediments administratius. Concretament, perquè la intenció és que pugui estar enllestida la passarel·la a l’estiu, i poder-se inaugurar al mateix temps que el parc en el qual s’està treballant a la zona. De fet, les dues coses hauran d’anar en certa consonància.

Comentaris

Trending