Les II Jornades de l’energia i ciutats sostenibles se centraran en l’estalvi i la mobilitat

En aquesta ocasió es donarà una perspectiva més empresarial amb la col·laboració de l’EFA a les xerrades del pròxim 24 de novembre

Presentació de les Jornades a Sant Julià
Presentació de les Jornades a Sant Julià

Les Jornades de l’energia i ciutats sostenibles, organitzades pel comú de Sant Julià i FEDA, compten aquest any amb la col·laboració de l’Empresa Familiar Andorrana (EFA). Les xerrades, que tindran lloc el pròxim 24 de novembre, es dividiran en tres blocs que se centraran en les empreses, l’estalvi i la mobilitat. Durant la presentació s’ha destacat el moment idoni en què es dona aquesta conferència, tenint en compte l’actual crisi i com pot afectar tant a entitats com a la població.

Els tres blocs es dividiran entre el matí i la tarda del 24 de novembre. El primer d’ells, després de l’acte inaugural a les 10:30 on participarà la ministra de Medi Ambient, Silvia Calvó, se centrarà en la producció de renovables a Andorra i l’estalvi energètic. En aquest sentit, Joan Tomás, des de l’EFA ha assenyalat que moltes empreses ja estan treballant en diversos plans d’estalvi i contingència, sobretot aquelles de més grandària. Respecte a la capacitat que tenen per poder fer la inversió, ha assenyalat que “si hi ha la voluntat, s’hi trobarà la forma, tenen la voluntat de sobreviure i de superar els reptes”.

El segon bloc girarà al voltant de la mobilitat sostenible. El cònsol major de Sant Julià, Josep Majoral, ha assenyalat que des de la corporació s’ha perseguit aquest objectiu des del principi, “que es pugui estar debatent aquí és un punt molt positiu per nosaltres”. Per la seva banda, Tomás ha remarcat que “el canvi climàtic és una realitat i potser ha arribat el moment de baixar del cotxe i provar altres vies, canviar els hàbits”.

Per últim, el tercer bloc serà sobre la contextualització mundial de la crisi energètica i les conseqüències econòmiques per a Andorra. El director general de FEDA, Albert Moles, ha explicat que, en una situació com l’actual, “es necessita una mica de tot, també parlar-ne i que tothom sigui conscient del problema general, més enllà del puntual, sinó en un context de canvi climàtic”. En aquest sentit, ha assenyalat que s’ha de resoldre “de manera sistèmica”, i que es tenen les bases per canviar el panorama.

Comentaris

Trending