Els horts socials de la Margineda es veuen ‘obligats’ a canviar de lloc

A la parcel·la on estan situat actualment, propietat de Molines Patrimonis -branca Xavier Cardelús-, en poques setmanes s’hi han de començar els treballs de construcció d’un parc comercial

Una imatge d'arxiu dels horts.
Una imatge d'arxiu dels horts. ARXIU

Els horts socials de la Margineda, que durant molt temps han tingut l’impuls del comú d’Andorra la Vella, de Molines Patrimonis i de la Fundació Reig, canviaran d’emplaçament. Fins ara han estat en una parcel·la ara a mans de la patrimonial de Xavier Cardelús que té intenció d’iniciar, en breu, les obres de construcció d’un parc comercial en aquella zona. Autoritzats ja els treballs -caldrà veure al final quin és el projecte que s’acaba executant- el comú canviarà els horts destinats a la gent gran de lloc.

De fet, no hauran d’anar els padrins que tinguessin hort assignat i el vulguin mantenir gaire lluny d’allí. Si no hi ha canvis, el comú preveu mantenir aquest projecte social a la Margineda i situar ara els espais de conreu en una parcel·la de titularitat pública que parcialment té cedida al pilot de trial Toni Bou perquè hi faci entrenaments. En principi, segons les fonts consultades, seria compatible l’esmentat camp d’entrenament amb l’adequació d’un espai per fer-hi els horts socials.

Mentrestant, el que ara és Cardelús Patrimonis, d’on sortiran els horts, hauria de posar en marxa durant el mes de febrer els treballs de construcció d’un ambició projecte que incorpora des de superfícies comercials a aparcaments soterranis. El parc, que s’ha d’acabar de definir quant als operadors que podrien ubicar els seus centres o establiments en aquell indret, es pretén desenvolupar en un espai de més de 30.000 metres quadrats.

Comentaris (4)

Trending