Els grups accepten analitzar la llei dels urbans tot advertint que volen introduir millores

El ple del Consell pren en consideració la proposició legislativa consensuada entre els comuns amb el compromís de poder aprovar-la abans del final de la legislatura

Un moment de la sessió al Consell General.
Un moment de la sessió al Consell General. DEMOCRATES

Els grups del Consell General han acceptat analitzar la proposició de llei dels agents de circulació comunals. Ho han fet per unanimitat. Això sí, han advertit que no es renuncia, si es considera necessari, a introduir esmenes. També han expressat la voluntat de culminar el treball d’estudi i l’aprovació del text abans de final de legislatura, tot deixant clar que consideren que és “molt necessari”.

El ple ha acceptat prendre en consideració la proposició legislativa, consensuada per tots els comuns també amb el suport de les respectives minories. Tot i això, entenen que caldrà introduir alguns canvis, malgrat el compromís d’intentar anar ràpid per poder validar el text abans de la dissolució del Consell. Així ho ha apuntat el demòcrata Joan Carles Ramos. “El criteri de Govern aporta possibles millores que mirarem d’introduir en la comissió”, ha indicat.

Dos urbans patrullant per l'avinguda Carlemany.

Relacionat

El Govern vol que els urbans tinguin el mateix mecanisme d’accés que altres cossos especials

Entre aquestes, cal recordar, hi havia la proposta d’establir un mecanisme d’accés al cos com passa amb la policia, els banders o els bombers, amb un període de formació, un segon de prova per passar posteriorment al nomenament definitiu com a agent.

Des del PS, Pere López també ha avisat que “ens reunirem amb comuns i representants dels agents de circulació” i que aquestes trobades “ens poden portar a fer esmenes”. En la mateixa línia s’ha expressat, des de Terceravia, Oliver Alís. “Analitzarem el text per fer esmenes i millorar-lo”, ha avançat, tot i voler “reconèixer als comuns l’esforç d’anàlisi i de definició que han fet amb el text”.

Així doncs, la presa en consideració ha estat votada per unanimitat. De fet, no ha fet falta ni utilitzar el sistema de vot elèctric. S’ha aprovat per assentiment. Ara, el text passa al termini de presentació d’esmenes i el seu posterior treball en comissió.

Filloy i Tribolet intercanvien les carpetes amb els convenis, en l'acte de signatura al juny.

Relacionat

L’acord fronterer amb França no afectarà els edificis ja existents al costat de la línia divisòria

La llei ha estat el segon punt de l’ordre del dia d’una sessió parlamentària que es preveu llarga. Prèviament, el ple ha validat, també per unanimitat, l’acord adoptat amb França per la delimitació i el manteniment de la frontera.

Comentaris (2)

Trending