El Govern vol que els urbans tinguin el mateix mecanisme d’accés que altres cossos especials

La proposició de llei presentada pels comuns s’ha valorat favorablement per part de l’Executiu, que ha presentat altres addicions al text

Dos urbans patrullant per l'avinguda Carlemany.
Dos urbans patrullant per l'avinguda Carlemany. T. S.

El Govern ha valorat favorablement la proposició de llei presentada pels comuns que fa referència a la regulació del cos d’agents de circulació. El ministre Portaveu, Eric Jover, ha assenyalat que és “un pas endavant” i que “dignifica la feina”. S’han destacat diversos punts inclosos al text, com el fet de no tenir obligatorietat de dur uniforme per fer les tasques. Així mateix, l’Executiu ha fet les seves propostes, com implantar el mateix mecanisme d’accés que a altres cossos especials o equiparar la situació de reforma a la que s’estipula a la Llei de Funció Pública.

Jover ha remarcat que la proposta i el treball fet pels comuns va en “la bona línia”, i que dota als agents de “millor eines per fer la seva tasca, així com reforça el principi d’autoritat”. El Govern, per la seva banda, proposa, i Jover ha encomanat als grups parlamentaris la feina d’estudiar-ho, el fet d’establir el mateix mecanisme d’accés que a altres cossos especials. Concretament, tenir un període de formació, un altre de prova per passar després al nomenament definitiu.

Dos agents comunals precinten un banc a Andorra la Vella  durant la pandèmia.

Relacionat

Els agents comunals podran anar de paisà per controlar la tinença d’animals o abocaments il·legals

D’altra banda, també ha explicat que s’ha de treballar en l’anomenada situació de reforma. Jover ha indicat que es tracta del moment en què una persona està desenvolupant la seva tasca i per qüestions de salut o un accident, no pot fer la seva tasca. A la Llei de Funció Pública, en aquestes ocasions, ja es preveu com s’ha de tractar, quin és el treball que se li ha de donar i com s’ha de remunerar. Per tant, el que es planteja és anar en aquesta mateixa línia.

Un agent de circulació a Andorra la Vella.

Relacionat

Els agents comunals podran ser sotmesos a proves d’alcohol i drogues abans i durant el servei

Entre les diferents millores que inclou la proposta, Jover ha destacat, d’una banda, el fet que els agents podran no dur l’uniforme per fer les seves tasques, exceptuant els moment en què s’estiguin encarregant de la seguretat viària. Així mateix, ha remarcat el fet que tindran “nous mecanismes de protecció aprofitant les noves tecnologies”, com poder dur càmeres quan estiguin treballant. També s’ha revisat la comissió interparroquial, “millorant la representativitat de les diferents escales dels agents”. Per últim, ha assenyalat la formació i promoció, que inclou la necessitat de permanència mínima dins del càrrec per poder accedir a llocs superiors.

Comentaris (12)

Trending