Els agents comunals podran anar de paisà per controlar la tinença d’animals o abocaments il·legals

La nova llei dels urbans canvia les visites a un metge forense per un especialista en treball i permetrà que hi hagi un director del servei que no sigui agent

Comentaris

Dos agents comunals precinten un banc a Andorra la Vella  durant la pandèmia.
Dos agents comunals precinten un banc a Andorra la Vella durant la pandèmia. TONY LARA/ COMÚ D'ANDORRA LA VELLA

El comú de Sant Julià de Lòria ha aprovat en la sessió d'aquest dimarts per unanimitat de tots els consellers la proposició legislativa que modifica la Llei dels agents de circulació. Aquest tràmit l'han d'efectuar tots els comuns per poder transmetre el text al Consell General per ser esmenat, si cal, i per ser aprovat.

La proposició de llei té quatre aspectes importants. El primer és que els agents comunals podran actuar de paisà quan detectin una infracció de la normativa de tinença d'animals o un abocament il·legal. Faran les seves revisions mèdiques obligatòries amb un metge del treball quan ho havien efectuat amb un forense. Des de fa anys ja realitzen les visites amb el metge del treball i ara quedarà regulat per llei. També se'ls reconeix com agents de l'autoritat i el director del servei no haurà de ser un agent com passa ara.

El text suposa una modernització que aprofita per incorporar el que ja era una realitat: les tasques que els membres del cos, fos a la parròquia que fos, havien anat assumint els darrers temps, com per exemple durant la pandèmia de coronavirus.

Agents comunals durant la celebració de la seva diada.

Relacionat

La nova llei proposa que els agents comunals portin càmeres i puguin anar sense uniforme

Amb la seva aprovació al Consell General s'actualitzarà una normativa que data de l’any 2005 i que va servir per donar uniformitat al funcionament dels serveis de circulació parroquials. Es declina donar eines de naturalesa repressora els agents de circulació, que  a causa de l'augment de conductes agressives i violentes, havien demanat mecanismes de defensa. Durant la redacció del text legislatiu es va argumentar que les manilles i altres estris són competència de la policia. Els comuns i Govern per mitjà de la Comissió Interparroquial de Circulació, han confeccionat la proposició.

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending