Gili vol saber si el Govern encara està interessat en els pisos socials de l’avinguda del Pessebre

La cònsol major escaldenca ha criticat que Xavier Espot no en fes referència en el debat d’orientació política i no sap si l’executiu executarà la seva part del projecte

Rosa Gili al costat d'una de les paelles de la Festa de la Parròquia.
Rosa Gili al costat d'una de les paelles de la Festa de la Parròquia. Albert Sanjuan

La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, ha criticat que el cap de Govern, Xavier Espot, no fes cap referència al projecte desl pisos socials que es volen tirar endavant a l’avinguda del Pessebre. “Vull creure que va ser un lapsus”, ha dit durant la celebració de la Festa de la Parròquia. La part que correspon al comú, diu, avança a bon ritme i espera que l’executiu adjudiqui la seva “perquè hi ha moltes persones que els agradaria gaudir d’aquests pisos.

El comú escaldenc va començar les obres del bloc de pisos a preu assequible l’octubre del 2023 en el terreny situat a l’avinguda del Pessebre. La primera fase dels treballs, dels quals s’encarrega la corporació corresponen en habilitar un aparcament soterrat i uns baixos amb una plaça pública, mentre que la resta del projecte depèn del Govern. Precisament, Rosa Gili ha criticat que Xavier Espot no fes referència a aquest projecte durant el debat d’orientació política, tot i que expressa que “vull creure que va ser un lapsus perquè es tracta d’una problemàtica important i hi ha moltes persones que els agradaria gaudir dels pisos”.

La mandatària comunal remarca que fa dies que no en parlen amb el ministre de Territori i Urbanisme, Raül Ferré i ha demanat que “si es volen fer enrere que ens ho diguin”. Tot i això, vol creure que “les coses no s’haurien de tòrcer i desitgem que no es demori”.

APARCAMENTS

D’altra banda, ha parlat d’altres projectes urbanístics que s’estan desenvolupant a la parròquia com són l’aparcament de l’Església. En aquest sentit, Gili ha dit que la tasca més feixuga era del buidatge i ara es portarà una grua que portarà tot el que es necessita per a la construcció. “Ens diuen uns dos mesos per fer tota aquesta part i després farem la plaça i el tram per a vianants”.

L’aparcament del Falgueró ha dit que va “a bon ritme i esperem que a principis del 2025 estigui enllestit”.

Comentaris (7)

Trending