Gili urgeix als propietaris del Clot d’Emprivat que es pronunciïn sobre la cessió del 50%

L'aparcament de la plaça de l'església tindrà 100 places soterrades i, després d'un any de retard, les obres començaran aquest mes de setembre

Gili i Dolsa en la reunió de poble.
Gili i Dolsa en la reunió de poble.

Escaldes-Engordany ha celebrat una nova reunió de poble, en aquesta ocasió, centrada amb els plans urbanístics. El clot d'Emprovat, els aparcaments de l'església o el terreny comunal del costat del Fener o els pisos a preu assequible han estat alguns dels temes que des de la corporació han volgut detallar als assitents.

La tercera reunió de poble d'Escaldes-Engordany, celebrada aquest vespre al Prat Gran de la parròquia, s'ha centrat en els diferents projectes urbanístics que estan en marxa o estan previstos a la parròquia. Entre ells hi ha el del Clot d'Emprivat amb qui la corporació es va reunir amb ells fa uns dies. En aquest sentit, la cònsol major, Rosa Gili, ha reiterat la necessitat que s'arribi aviat a un acord i és que, com ha reiterat, "s'ha de prendre una posició com més aviat millor" perquè "hi ha propietaris que tenen plantejat noves construccions". En la reunió, cal recordar, que el comú va proposar que el 50% del sol quedés buit i ara ha de ser els propietaris els que han de valorar-ho i mirra d'arribar a una entesa.

Gili i el consol menor, Quim Dolsa, han volgut deixar clar són conscients del neguit i rebombori que ha generat les construccions de les torres, però han reiterat que "la idea era bona, però en el moment de l'aplicació es dilueix". Amb la construcció d'aquestes, s'ha vist com "afecta el camp visual i el sol". En aquesta problemàtica, Gili s'ha mostrat confiada que es trobarà una solució que permetria "recuperar un espai verd com el del parc central" i on guanyarien "no només els veïns, sinó tots  els ciutadans de la parròquia". La solució, però, ha d'arribar conjuntament i de la mà dels propietaris.

Sense voler posar una data concreta, Gili ha assegurat que estan treballant i s’està parlant amb propietaris per aclarir qualsevol dubte que puguin tenir.

"La idea original del clot d'Emprivat era bona, però en el moment de l'aplicació es dilueix"

Els aparcaments han estat l'altre gran tema tractat. En aquest sentit, des del comú escaldenc han informat dels projectes que tenen previst per l'aparcament de l'església i el terreny comunal que hi ha al costat del pàrquing del Fener. Sobre el primer, han indicat que es construiran 100 places subterrànies, mentre es mantenen les 42 de dalt. "La idea és publicar ràpidament el plec de bases, que ja està pràcticament enllestit" i, per tant, les obres s'haurien d'iniciar al setembre i s'allargarien durant un any. A finals de l'any passat, el comú va prendre la decisió de retirar l'empresa de les tasques d'estudi geològic del terreny davant de l'església per certes irregularitats detectades al procés. Posteriorment, es va haver d'adjudicar a una segona que va haver de començar de zero tots els treballs. Això ha suposat un endarreriment del projecte de, almenys, un any. A més, com s'ha reiterat, la part superior, que d'entrada es mantindrà amb les 42 places, es pot utilitzar com a "plaça" o, fins i tot, "aguantaria un futur edifici".

Respecte al segon, la corporació preveu construir un aparcament de 35 places. En aquest sentit, Dolsa ha explicat que d’aquesta manera s’amplia el del Fener, però que, si en algun moment es perdés el terreny que ocupa ara mateix el pàrquing, “es podria fer un de vertical ràpidament”.

Un altre dels temes ha estat el projecte de pisos a preu assequible. En aquest sentit, Dolsa ha volgut recordar als assistents quina és la idea que té el comú en aquest projecte: "adreçats a persones i famílies de la parròquia que viuen moments d'inseguretat econòmica i social, amb espais de cohesió socials o ús compartit d'aquests", en el cas de la gent gran que no vulgui sola. Un projecte que com ha reiterat "necessita la col·laboració publico-privada", ja que pel comú, tot i tenir una bona situació econòmica, "no es pot fer càrrec de tot".

Amb el projecte Caldes volem revitalitzar la part alta que "ha quedat deprimida amb la pèrdua de muscle comercial"

Des de la corporació comunal també han volgut informar sobre el projecte Caldes de la part alta de la parròquia. La cònsol, però, només ho ha fet en pinzellada, ja que es té previst que "el 20 de maig" s'entregaran els plecs de bases amb les característiques del projecte. La voluntat és revitalitzar la zona que "ha quedat deprimida" amb "la pèrdua de muscle comercial" i que també tindrà suport de la cambra de comerç amb qui va firmar un conveni fa pocs dies.

Diferents projectes però que coincideixen amb dates, però, com ha assegurat Gili, "no s'ha fet expressament, però coincideix així suposo que pel fet de la Covid i tot plegat ens ha anat portant en què ara ens coincideixen totes les coses".

La nova llar de jubilats, amb una planta més i sala adaptades per diferents activitats, així com una terrassa amb pistes de petanca, o les últimes intervencions que s’han realitzat a la vall del Madriu han estat els altres temes que des del Comú han volgut explicar.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending