La fórmula per renovar la flota de vehicles comunals genera polèmica a Ordino

La majoria vol buscar empreses de lísing o rènting però el conseller de la minoria, Enric Dolsa, alerta que és una opció que genera interessos elevats i que suposar “un sobrecost”

Dolsa, a la dreta, recull els papers després del comú.
Dolsa, a la dreta, recull els papers després del comú. G. P.

El comú d’Ordino vol renovar parc de la flota de vehicles dels departaments de manteniment i d’aigües. Res d’estrany. Res que, a priori, hagi de generar polèmica. El problema, però, sorgeix amb la fórmula com es vol fer. La majoria aposta per demanar ofertes de lísing o rènting, una forma que no acaba de convèncer el conseller de la minoria Enric Dolsa. Adverteix que això pot generar un sobrecost important per a la corporació.

La sessió de comú ha servit, justament, per aprovar la nova partida al pressupost que ha de servir per aconseguir aquests vehicles: 75.000 euros. Ara, es podrà llençar el concurs per aconseguir el subministrament de les màquines. La majoria vol apostar no per comprar-los sinó per un sistema de lloguer. Una opció que, ha advertit Dolsa, que no considera la més adient.

El conseller de X’Ordino ha validat el crèdit, però ha deixat clar que es mirarà amb lupa les ofertes que es puguin presentar al futur concurs. I, també, ha expressat una clara advertència: al seu entendre, si es fa d’aquesta manera, acabarà sortint més car al comú. “És una fórmula que per a empreses privades pot anar bé, perquè mantenen el flux de caixa i no es descapitalitzen, però la discuteixo per a una entitat pública com som nosaltres. No considero oportú que es faci així”, ha comentat.

I és que Dolsa ha apuntat que “no em crec que cap negoci privat de finançament ens faci interessos inferiors als que tenim amb qualsevol banc”. I, per tant, entre comprar i fer un lising o rentin, amb un tipus d’interès elevat, hi hauria “un sobrecost importat”. En aquest sentit, ha indicat que “conec dues entitats que ho fan i cobren un 5% o un 6% anual”.

Sobre aquest assumpte, el cònsol major, Josep Àngel Mortés, ha explicat que “fins ara els vehicles els comprem via inversió i això fa que es deixen de fer altres coses”. Per això, es vol fer aquesta prova. En tot cas, ha indicat que “quan tinguem propostes veurem si realment hi ha un diferencial important o no”. Per la seva banda, Sandra Tudó, consellera de Movem Ordino, ha apuntat que “potser surt més car a curt termini, però a llarg, amb tot el que hi ha darrere de l’ús d’un vehicle, sembla que hauria de sortir més econòmic”.

PRIMA ALS EMPLEATS COMUNALS QUE ARRIBIN ALS 30 ANYS DE SERVEI

Per altra banda, la sessió de comú ha aprovat la introducció d’una compensació per als treballadors que arribin als trenta anys al comú. Cobraran una prima única de 93,12 euros quan arribin a aquest temps. Des de Movem Ordino, tudó ha valorat com a “bo” que es pugui gratificar persones que acumulen aquestes tres dècades de servei, tot i apuntar que “em sembla poc”. Des de la majoria, la cònsol menor, Eva Choy, ha argumentat que “de mica en mica intentem revaloritzar els salaris”, tot recordant que “aquest any he aplicat l’IPC i el passat vam incrementar els més baixos”.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending