La Fira d’Andorra la Vella torna sense restriccions i centrada al món digital

Entre els estands interiors s’ha creat un apartat distingit per a empreses dedicades a la tecnologia, la sostenibilitat, la innovació i nous models de negoci

Presentació de la Fira d'Andorra la Vella.
Presentació de la Fira d'Andorra la Vella.

La 43a edició d’Andorra la Vella tornarà del 21 al 23 d’octubre i ho farà, per primera vegada després de l’esclat de la pandèmia, sense cap restricció relacionada amb la Covid-19. Aquest any, com a novetat, s’ha creat un espai diferenciat per a aquelles empreses que es dediquen al món de la tecnologia, la sostenibilitat, la innovació i, en definitiva, a nous models de negoci relacionats amb l’economia digital. En total s’hi destinaran 400.000 euros, que és el pressupost més o menys habitual.

Dins de l’envelat d’empreses aquest any, com a novetat, s’ha instaurat una zona diferenciada. La consellera de desenvolupament estratègic i comercial Meritxell López, ha explicat que “s’ha apostat per l’’smart city’, la ciutat intel·ligent”. En total són una vintena d’entitats que es dediquen a l’activitat econòmica relacionada amb el món digital i una nova forma de treballar. Aquest concepte també es veurà a l’estand del comú, on es podrà fer una experiència immersiva amb ulleres de realitat virtual.

En total, tenint en compte l’espai interior de l’envelat i l’exterior, hi haurà 170 expositors, que representa poca variació respecte al 2019, el darrer any prepandèmia. Tot sumat hi ha 10.000 metres quadrats, 8.000 d’ells interiors. La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha destacat que aquest any hi ha hagut una demanda molt elevada per poder tenir estands. López ha assenyalat que a meitat del mes de juny ja havien penjat el cartell de complet, i que moltes empreses s’han hagut de quedar en llistat d’espera. “És una demostració de la importància de la fira a nivell nacional”, ha indicat Marsol. La part més important de l’espai l’ocuparà, com és habitual, la zona destinada als vehicles, que serà el 50%.

La Fira d’associacions és una de les apostes important que es fan des del comú, i hi participaran fins a 50 entitats del país. Les actuacions i exhibicions, que seran una vintena, aniran arran aquestes associacions i seran de diferents tipologies. Principalment s’emplaçaran a l’exterior, després de l’èxit que va tenir l’espai l’any passat. Aquesta combinació amb l’interior té la voluntat que doni una imatge d’una fira “viva i participativa”, ha assenyalat Marsol. Així mateix, al llarg del passeig del riu hi haurà una seixantena d’expositors del mercat artesanal i de productes alimentaris.

La darrera novetat que presentarà la fira és el cicle de conferències que tindrà lloc durant els tres dies. Fins a una quinzena de col·loquis ompliran l’Àgora 3.0, que és com s’ha anomenat aquesta secció. Totes giraran al voltant del concepte ‘smart city’ i seran les empreses qui les impartiran. “Dotarà de dinamisme i contingut”, ha assenyalat López.  

Comentaris (4)

Trending