La Fira d’Andorra la Vella torna amb deu mil metres quadrats

Tindrà lloc del 22 al 24 d’octubre al Parc Central, i tindrà un espai dedicat al museu de la bicicleta en el qual treballa el comú de la capital

Conxita Marsol i Meritxell López a la presentació de la Fira d'Andorra la Vella
Conxita Marsol i Meritxell López a la presentació de la Fira d'Andorra la Vella Pilar Candel

La Fira d’Andorra la Vella celebra la seva 42ª edició després d’una aturada obligatòria a causa de la Covid-19. Aquest any ho fa en una superfície de deu mil metres quadrats al Parc Central, del 22 al 24 d’octubre. L’espai comptarà amb la carpa principal, on es concentraran el gruix dels estands, 300 metres quadrats dedicats a una petita mostra del museu de la bicicleta i un escenari exterior per acudir als espectacles.

La cònsol major, Conxita Marsol, ha explicat que en aquesta ocasió s’engegarà una campanya de promoció de la parròquia. Concretament, per fomentar la seva cura i estima per part dels veïns, “la idea és mostrar la capital com una planta que hem de cuidar”. De fet, ha desvelat que es regalaran dues plantes aromàtiques a tots els visitants, en testos reciclables i que es poden fer créixer en qualsevol moment, “és la millor manera de fer entendre el projecte”. Ha indicat que aquest serà el punt de partida d’una campanya que vol tenir continuïtat posterior, en diferents aspectes com el reciclatge o la mobilitat. D’altra banda, s’iniciarà un petit “concurs” de fotografies, en què les persones poden mostrar com cuiden la capital i rebran una ampolla de regal.

La novetat principal d’aquest any, però, seran els 300 metres quadrats que s’hi dedicaran al món de la bicicleta. Aquest espai serà una petita mostra del que contindrà el futur Centre interactiu. La construcció de l’edifici, que està previst que estigui enllestida a la primavera, s’inicia aquests dies a la plaça Lídia Armengol. D’altra banda, aquest any hi participaran en la fira fins a 49 associacions sense ànim de lucre que, conjuntament amb la resta d’entitats que acudiran, faran un total de 150 expositors, aproximadament uns 20 menys del que era habitual. També s’hi podrà trobar el mercat artesanal al passeig del riu, amb casetes separades per poder garantir les distàncies de seguretat.

Així i tot, Marsol espera poder recuperar també l’afluència d’altres anys, “era la Fira més visitada de tot el país i esperem que ho continuï sent”. L’aproximació de visitants per a aquesta edició és de 75.000 persones, aproximadament, tot i que la carpa compta amb límit d’aforament. La consellera de desenvolupament estratègic, Meritxell López, ha explicat que el pressupost que s’hi ha destinat és similar al d’anteriors anys, d’uns 300.000 euros. “Hi ha algunes petites diferències, com un reforç de la neteja o dels espais d’higiene, però hem mantingut la partida similar”, ha apuntat.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending