Les filtracions d’aigua fan que les obres al cementiri de Mereig siguin urgents

El comú de Canillo ja ha convocat, en caràcter urgent, el concurs per portar a terme les obres, així com les previstes a la voravia de l’edifici Principat Park a Incles i a la CS-260 de Ransol

Exterior del cementiri de Mereig.
Exterior del cementiri de Mereig.

El comú de Canillo ja va fer públic a la sessió de consell la convocatòria de diversos concursos amb caràcter urgent a diferents zones de la parròquia. Una de les obres clau, sobretot per la seva importància, són les que es faran al cementiri de Mereig. Les constants filtracions d’aigua fan que l’actuació sigui completament necessària i que, fins i tot, es plantegi que s’hagi d’ampliar una vegada iniciada. També s’ha convocat el concurs per al Tarter, la voravia de l’edifici Principat Park a Incles i a la CS-260 de Ransol.

El concurs convocat parla de “renovació i millora” del cementiri. El cònsol menor, Marc Casal, afirma que “les feines a fer són bastant importants”. De fet, es valora que, una vegada iniciades i es vegi exactament la problemàtica és possible que s’hagin d’ampliar i que surti algun imprevist més. Ara per ara, el que s’observa és que, quan hi ha moltes pluges o neva, hi ha unes fortes filtracions d’aigua.

 En un principi, segons explica Casal, es pensava que era un problema derivat directament de la muntanya. “Després hem vist que, en un moment donat, es va treure tota una zona que estava amb herba, es va deixar la terra i la grava i es va pavimentar”, per tant, quan la zona s’emplena d’aigua, filtra cap avall. Per aquest motiu, s’espera que, aproximadament cap a les dates de Nadal estigui tot clar. La previsió del pressupost del comú és de 350.000 euros per a aquestes obres al cementiri.

D’altra banda, també s’ha convocat el concurs amb caràcter urgent per la millora de la voravia situada davant de l’edifici Principat Park, a Incles. Com ja es va comentar a la sessió de consell, les despeses d’aquesta actuació es pagarà conjuntament amb els propietaris de la zona, fent-se càrrec aproximadament de 40.000 euros cadascuna de les parts. Casal ha afirmat que, per fer més fàcil als veïns fer-se càrrec de la despesa, podran pagar en diversos terminis a la comunitat. L’actuació que es farà serà per arreglar i ampliar la voravia, fent-la pràcticament nova, ja que estava molt malmesa.

Per últim, el darrer concurs que s’ha convocat ha estat per actuar a la CS-260 a Ransol. “És una carretera que a l’hivern hi ha molt trànsit, de vehicles i de gent a peu”, ha apuntat Casal. Actualment, es tracta d’una zona estreta que no té voravia a cap banda. Per tant, les intencions del comú és habilitar perquè puguin passar vianants amb seguretat. A més, s’ha aprofitat l’inici de les obres per fer un conveni amb FEDA Ecoterm, que instal·larà les canonades necessàries per a la xarxa de calor.

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending