La Festa Major de la Cortinada i Arans arriba enmig del debat sobre un canvi de format i d’ubicació

Veïns i organitzadors discrepen sobre el model i l'escenari que pels primers no reuneix les mesures de seguretat en cas d'evacuació i no permet l'entrada d'un camió de bombers

Els actes de la festa inclouen una visita gratuïta a Cal Pal.
Els actes de la festa inclouen una visita gratuïta a Cal Pal. COMÚ D'ORDINO

La Festa Major de la Cortinada i Arans, que tindrà lloc del 2 al 4 de setembre torna a estar precedida d'un debat que s'arrossega des de fa anys entre la comissió organitzadora i alguns dels veïns. De fet aquesta mateixa setmana s'ha fet una reunió. Part dels veïns es queixen d'actes incívics i demanen un canvi de format i d'ubicació ja que consideren que la plaça, amb entrada per Cal Pal i sortida per Cal Batlle no reuneix les mesures de seguretat.

Aquests veïns diuen que hi hauria problemes d'evacuació i que no hi pot entrar, per exemple, un camió de bombers. Demanen que es busqui una nova ubicació. Fins i tot estan en contacte amb el comu d'Ordino. Des de la comissió de festes sempre han dit que no actuen de forma passiva davant dels actes incívics i que es fan rodes de vigilància per mirar de fer dissuadir aquelles persones més passades de voltes. Malgrat això hi ha veïns que afirmen que es troben amb desperfectes i amb deixalles al jardí o pixades a les portes. Alguns opten per marxar de casa durant els actes.

Des de la comissió sempre han manifestat que estan a l'escolta de totes les opinions, i que són molt propers als ciutadans. Sobre les reiterades queixes per la 'disco-mòbil' creuen que actualment totes les festes majors en tenen una i demanen als veïns "comprensió" recordant que només hi ha dues nits (divendres i dissabte) amb música fins a quarts de tres de la matinada i que s'han adaptat els horaris de cara a "la conciliacio veïnal"

A la darrera festa major hi va haver molta afluència pel fet de la seva celebració en cap de setmana i perquè és la darrera del calendari festiu del país. Inclou diversos actes com una xocolatada, un ball de tarda, la visita gratuïta a Cal Pal, o uns inflables per als infants. El debat sobre el format de les festes majors no és patrimoni de la Cortinada i Arans com va quedar demostrar en la darrera de Sant Julià de Lòria i la posterior reunió de poble.

Comentaris (4)

Trending