La falta de l'informe del Tribunal de Comptes impedeix l'aprovació del pressupost d'Ordino

Durant la sessio de comú s'ha aprovat l'ordinació de preus públics d'aquest any i un crèdit extraordinari de 10.000 euros

Comentaris

Un moment de la sessió del comú d'Ordino d'aquest dijous.
Un moment de la sessió del comú d'Ordino d'aquest dijous. B.N.

La falta de l'informe del Tribunal de Comptes ha impedit que el comú d'Ordino aprovés en la sessió d'aquest dijous el pressupost per aquest exercici. Durant la sessió s'ha aprovat un crèdit extraordinari al gabinet de cònsols per un import de 10.000 euros, i l’ordinació de preus públics per a aquest any.

El cònsol major, Josep Àngel Mortés ha explicat que esperaven que l'informe es publiqués en el BOPA aquest dimecres i que al no ser així, s'ha decidit retirar tres punts de l'ordre del dia de la sessió d'aquest dijous i que eren  la revisió del marc pressupostari pel mandat 2020-2023, l’ordinació pressupostària per a l’exercici 2022 amb la memòria descriptiva del pressupost i la memòria d’ingressos pel proper any.

La consellera de Movem Ordino, Sandra Tudó ha recordat que a la comissió de Finances se'ls va dir que no era vinculant l'informe del Tribunal de Comptes però que la majoria ha preferit esperar. Sobre el tema de Grifols ha dit que no hi ha cap novetat i no s'ha fet el retorn de les diverses preguntes que va efectuar. Ha recordat que aposta amb fermesa pels laboratoris de recerca.

En la sessió de consell, també s’ha aprovat un crèdit extraordinari de 10.000 euros al gabinet de cònsols, que correspon als diners restants del pressupost participatiu. Els diners es destinaran a fer el projecte del reciclatge invers que va quedar en segona posició. La cònsol menor, Eva Choy, ha recordat que en tot moment van dir que si restaven diners, estudiarien poder fer el segon projecte, el qual “tracta de posar els envasos de plàstic dins d’una màquina i a canvi els ciutadans rebran uns vals de descompte per als comerços de la parròquia”. El comú està en contacte amb diferents empreses que podrien cedir una d’aquestes màquines per a reciclar plàstic de manera gratuïta.

Sandra Tudó ha critica la realització d'aquest segon projecte del pressupost participatiu. “Si no es gasten tots els diners amb el primer pressupost, s’hauria d’haver treballat amb les comissions per destinar-los a projectes més necessaris per a la parròquia”, ha indicat. Està molesta per la forma i no pel fons ja que considera que potser calia fer una pluja d'idees abans de prendre la decisió.

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending