Una exposició fotogràfica es guanya el seu lloc al CAEE per la seva “singularitat”

El comú d’Escaldes ha adjudicat de forma directa el seu lloguer a la Fundació Foto Colectania de Barcelona, que cedirà fins a 120 imatges que s’ubicaran al centre a partir del 7 d’abril

La façana del CAEE, a Escaldes-Engordany.
La façana del CAEE, a Escaldes-Engordany.

El comú d’Escaldes-Engordany feia públic al BOPA l’adjudicació directa del lloguer d’una exposició a la Fundació Foto Colectania de Barcelona, que s’ubicarà al Centre d’Art (CAEE) a partir del 7 d’abril. El motiu principal, exposat al document i que també recolza el conseller de Vida Cultural, Valentí Closa, és la seva “singularitat”. De fet, es tracta d’un recull de 125 imatges que tenen al darrere diversos fotògrafs de diferents èpoques que han buscat plasmar la vida, “està basat en una realitat i transporten una miqueta aquesta història, per explicar-la”.

El títol de l’exposició és ‘Basat en històries reals’, i és un recull de 125 fotografies que s’ubicaran al CAEE des d’abril fins al mes de juny. El comú ha adjudicat el seu lloguer de forma directa aquesta mateixa setmana, i serà la que substituirà l’actual ‘22x22’. Segons indica Closa, s’ha decidit per aquesta mostra perquè “les fotografies tenen una qualitat tremenda, però a més a més quadren molt amb la manera que tenim nosaltres a fer les exposicions, que volem que sempre ens aportin una mica d’experiència”.

L’interès principal de l’exposició, i que és el principal motiu pel qual el comú l’ha llogat, s’ubica al seu fil conductor. Closa explica que el recull té una mirada de la fotografia espanyola, amb alguna aportació portuguesa. Amb noms reconeguts, com el Joan Fontcuberta, Leopoldo Pomés o Xavier Miserachs, entre altres. Amb aquest recull, però, es va més enllà del punt estàtic de la imatge, més enllà del que simplement es mostra. “Al darrere de cada foto s’acompanya amb històries que són escrites, la majoria fetes pel mateix autor, i això et dóna una altra dimensió”, apunta Closa.

A més, sembla que l’exposició encaixava força bé amb el que el comú busca per la primavera. El pla per al CAEE és concret, i al Nadal es busca una mostra més familiar, com va ser ‘La Màgia’, aquest mes de febrer s’ha inaugurat ‘22x22’, que és una mostra de suport per als artistes nacionals, i ‘Basat en històries reals’ serà el punt fresc que es busca a la primavera. Per aquests mesos sempre es busca, segons explica Closa, una exposició que sigui dinàmica, “és l’època en què la gent està més receptiva a veure i analitzar aquestes imatges que li transmetien sentiments o diferents sentits”. En aquest sentit, el conseller apunta que “la fotografia té un missatge molt potent, una manera d’explicar les coses especial”. Assegura que es van buscar diverses mostres, però totes eren “molt elitistes o molt especialitzades” i, segons puntualitza, “al CAEE sempre mostrem el que la gent té interès a veure”.

Pel que fa al pressupost, el comú ha destinat 10.527 euros (a deduir 5% IRNR) pel lloguer de l’exposició. Closa justifica aquesta quantia explicant que “és una mostra que està en la línia més baixa del que es paga per aquests reculls”. Assegura que en són conscients que és una xifra que pot semblar elevada, però que no és de les més altes quan es tracta de mostres fotogràfiques.

Etiquetes

Comentaris

Trending