Les escultures monumentals de neu del Pas de la Casa recuperen la modalitat de concurs

La temàtica d’enguany és “les grans dones de la història i les seves aportacions” i el certamen, que tornarà a acceptar participació internacional, tindrà lloc del 10 al 12 de febrer

Comentaris

Les escultures de neu al Pas de la Casa en una edició anterior.
Les escultures de neu al Pas de la Casa en una edició anterior.

El Pas de la Casa recupera les escultures monumentals de neu en el seu format de concurs i amb participació d’escultors internacionals, tal i com havia tingut lloc abans de la pandèmia. La temàtica d’enguany és “les grans dones dones de la història i les seves aportacions” i el certamen tindrà lloc del 10 al 12 de febrer.

L’any passat es va fer una adaptació de l’esdeveniment, amb una exhibició d’una gran escultura, un pop gegant, elaborada per tres artistes del Principat. Així, amb l’Ítziar Bàdenas, Aranu Orobitg i Emma Regada es va poder mantenir l’esperit de la jornada. Ara, es podrà reprendre el format de concurs per poder veure durant una cap de setmana el treball de les diferents parelles d’artistes que hi poden participar, que seran un màxim de 15.

Les inscripcions al concurs es tanquen aquest dimecres 25 de gener. Els primers que s’han animat han agraït que es reprengui aquesta cita anual ineludible en el calendari artístic i han acollit amb molta motivació la temàtica d’enguany, en la qual han de basar les seves propostes. Els visitants podran veure en directe les diferents tècniques dels artistes participants. El seu espai de treball i exposició serà la plaça de l’Església i els seus voltants, que es transformarà del dia 10 fins al 12 de febrer en un gran taller d’escultura a l’aire lliure.

L’entrega de premis tindrà lloc diumenge al migdia, un cop el jurat hagi emès el veredicte i s’hagi fet el recompte de la votació popular.  El simposi internacional compta amb dues categories, la professional i la d’estudiants. Els premis per a la primera categoria són de 1.000 euros, 700 euros i 500 euros, per al primera, segona i tercera millor escultura, respectivament.  Per a la categoria d’estudiants els premis són de 500 euros, 250 euros i 100 euros, respectivament. S’atorgaran també dues mencions, la Menció d’Excel·lència d’Andorra, atorgada pel Comú d’Encamp, i la d’Excel·lència del Públic, atorgada pel vot popular, emès durant el cap de setmana.

Comentaris

Trending