Escaldes situa al capdavant de Circulació i Atenció ciutadana el caporal responsable de grues

Carles Bozzo, que fa tres dècades que treballa al cos com a funcionari comunal, exerceix des de dilluns les funcions de director sense deixar les seves tasques de carrer si la feina ho requereix

Carles Bozzo porta tota la vida dedicada al servei de circulació d'Escaldes, gairebé.
Carles Bozzo porta tota la vida dedicada al servei de circulació d'Escaldes, gairebé. ARXIU

La majoria socialdemòcrata del comú d’Escaldes vol mirar de passar pàgina als múltiples conflictes que els darrers anys ha viscut el servei de circulació de la parròquia situant al capdavant del departament un dels seus agents més veterans. En concret, el caporal responsable del departament de grues, amb una trentena d’anys d’experiència com a funcionari comunal sempre integrat al cos.

Carles Bozzo Prat, de 58 anys, prendrà possessió del càrrec de director de Circulació i Atenció Ciutadana aquest dijous, però des de dilluns ja està al capdavant del servei. És un home molt estricte, segons que han remarcat diverses fonts, i que abans de fer d’agent de circulació, sempre a Escaldes, havia estat vigilant privat. La seva experiència i ascendència sobre molts dels companys de servei hauria estat el principal reclam que haurien anat a buscar l’equip que lidera Rosa Gili que, de fet, és qui controla directament el cos com a responsable política del mateix.

La seva experiència al servei i l'ascendència que té sobre la majoria d'agents per haver treballat amb tots ells són dos dels punts forts que tindria Bozzo per assumir la coordinació general del servei

Bozzo ja ha iniciat el camí de comandament superior -cal veure com acabarà la denominació de director, que és la inicialment proposada, perquè la Llei dels agents de circulació no preveu aquesta figura- del servei fent tasques de coordinació i planificació. Això no treu, però, que mantingui els seus galons i les seves tasques de caporal i que quan les necessitats del servei ho demandin, torni a trepitjar terreny i realitzi les tasques que ha estat duent a terme des de fa una pila d’anys.

Segons que ha pogut constatar l’Altaveu, la designació ha estat ben rebuda entre molts dels companys del nou director del servei. No obstant, també n’hi ha una colla que consideren que no ha canviat res. Es refereixen al clima laboral, que consideren que ja s’havia relaxat força els darrers temps després d’una elevada pugna que va arribar a comportar una querella col·lectiva d’una dotzena d’agents contra els llavors màxims responsables del servei.

Bàrbara Escudero i Carles Martí mantenen els seus graus de comandament, que si res no canvia, són el de cap de servei i el d’oficial, respectivament. Ells dos van ser els qui, volgudament o sense voler-ho, es van trobar en l’epicentre del conflicte amb molts agents. En la recta final del mandat de Trini Marín i Marc Calvet, i en un intent de pacificar els ànims, van col·locar-los un càrrec de relació especial per damunt. La situació “s’hauria tranquil·litzat” força, asseguren les fonts, que afirmen que situen un altre funcionari per damunt seu en tasques de direcció “la majoria actual els envia el missatge que no són, almenys, de la seva plena confiança”.

Comentaris (4)

Trending