Escaldes prepara el terreny per als pisos socials de l’avinguda del Pessebre

El comú ha convocat un concurs per als treballs d’excavació i construcció d’un aparcament soterrat més una planta baixa a la parcel·la on s’ubicarà l’edifici en un futur

Comentaris

Imatge de com serà el futur edifici de pisos.
Imatge de com serà el futur edifici de pisos.

El comú d’Escaldes-Engordany comença a preparar el terreny, de forma literal, per als pisos socials que es preveu ubicar a l’avinguda del Pessebre. De fet, aquest dimecres, s’ha publicat al BOPA l’edicte per tal d’adjudicar els treballs d’excavació i construcció d’un aparcament soterrat més una planta baixa a la parcel·la on s’ubicarà l’edifici en un futur.

El projecte dels pisos socials, o de lloguer a preu reduït, preveu la construcció d’una cinquantena d’habitatges. Tot i que encara no s’ha concretat qui serà qui se’n faci càrrec d’aquesta obra, si serà el comú o no, les bases es comencen a enllestir. S’havia previst al pressupost del 2023 precisament l’actuació que es busca d’adjudicar amb el concurs que s’ha convocat, i que servirà per tenir el terreny preparat per al que es preveu que sigui l’edifici.

En un primer moment, el que es preveu fer és la construcció d’un aparcament soterrat, que serà la base per al futur edifici. Així mateix, també es preveu una planta baixa a la parcel·la que, de moment, servirà com a accés per al pàrquing, encara per concretar quantes places tindrà. Cal recordar que el projecte presentat per Pere Cervós va ser el guanyador, i que preveia un pressupost de 7,2 milions d’euros i catorze mesos per tenir-ho tot enllestit.

L’obra dels pisos socials no s’ha acabat de concretar si es farà mitjançant concessió o si serà el comú qui se’n faci càrrec. De moment, al pressupost del 2023 únicament estava prevista aquesta primera actuació a la parcel·la, tot i que al mes d’octubre, la cònsol major, Rosa Gili, va assenyalar que la corporació s’inclinava a ser qui financés el projecte.

Comentaris (4)

Trending