Escaldes organitza tallers sobre reutilització del tèxtil

La iniciativa s’emmarca en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus i tindrà lloc del 21 al 25 de novembre

Comentaris

Cartell de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus
Cartell de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Amb motiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, el departament de Medi Ambient del comú d’Escaldes-Engordany ha organitzat activitats amb la reutilització del tèxtil sota el lema ‘Moda circular i sostenible: generar residus és antiquat!’. Tindran lloc del 21 al 25 de novembre i entre les propostes destaca el taller de Furoshiki, l’art d’embolicar objectes amb roba.

Durant aquest taller s’ensenyaran diverses tècniques per embolicar una gran varietat d’objectes reutilitzant trossos de roba, a més de personalitzar els retalls amb diferents mètodes. Així, els participants podran embolicar els seus regals de Nadal de manera sostenible i original. El Furoshiki s’utilitzava al Japó en els banys tradicionals com a mètode per traslladar les pertinences mitjançant trossos de roba quadrats que embolicaven l’objecte. Les persones interessades poden posar-se en contacte amb el departament de Medi Ambient, el nombre màxim de participants és de 12 persones.

A banda, el comú organitza un taller de reutilització de texans per a les escoles. Es tracta d’una activitat adreçada a les classes de tercer de tots els sistemes educatius de la parròquia. Els alumnes prepararan uns mitjons de Nadal que es podran endur a casa i un calendari d’advent. A l’últim, s’ha programat un taller de fabricació de bossetes també fetes amb aquest material adreçat a la gent gran. Es portarà a terme amb la col·laboració del departament de Gent gran a la Llar de jubilats.

Etiquetes

Comentaris

Trending