Escaldes no exclou fer una aportació al fons solidari de Govern

La cònsol major, Rosa Gili valora si hi destina una part dels 2,5 milions d’euros del pressupost per ajudar la parròquia en la crisi de la Covid-19

Gili, a l'esquerra,  en una reunió amb el cap de Govern  i la resta de cònsols.
Gili, a l'esquerra, en una reunió amb el cap de Govern i la resta de cònsols. SFGA

La cònsol major d'Escaldes-Engordany, Rosa Gili ha dit aquest dijous que no descarten efectuar una aportació al fons solidari del Govern per afrontar les despeses derivades de la pandèmia. La corporació ha pressupostat 2,5 milions d'euros per la crisi de la Covid-19. El comú aprovarà el pressupost de l'exercici 2020 durant el mes de juny.

Els comuns que encara no han decidit quina aportació faran són l'escaldenc i Sant Julià de Lòria. En el cas de la parròquia laurediana, el cònsol major Josep Majoral ho anunciarà quan sàpiga la quantitat que té després d'haver cobert les necessitats del poble. Pel que fa a Escaldes-Engordany, Gili no s'ha volgut pronunciar però ha avançat que "primer ho comunicarem al Govern i als altres comuns" i ha avançat que es decidirà ben aviat. Aquest dimecres, la cònsol major d'Encamp, Laura Mas va opinar que la negativa d'Escaldes complicaria la situació de la resta de comuns.

La cònsol també s'ha referit a la proposta que el Govern va presentat dels grups parlamentaris per a la retallada dels salaris dels càrrecs polítics i dels càrrecs de lliure designació. Ha mostrat la seva sorpresa "perquè l'Executiu digui el que hem de fer els comuns. Hi pot haver una invasió de competències". Ha afegit que estudiarà amb el seu equip la possibilitat de rebaixar el salari.

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending