Escaldes modifica l’ordinació del Madriu, a l’espera de converses per tornar a la comissió de gestió

La corporació adjudica la reforma de la llar de jubilats per 2,7 milions amb el suport de la minoria que ha recordat que el retard en les obres ha encarit la intervenció un 30%

La cònsol major, Rosa Gili, mostrant les diferents zones d'administració de la vall del Madriu.
La cònsol major, Rosa Gili, mostrant les diferents zones d'administració de la vall del Madriu.

Rosa Gili ja ha fet efectiu l'acord al qual va arribar amb Andorra la Vella i ha aprovat aquesta tarda la modificació de l'ordinació de la vall del Madrid pel que fa a l'administració única i ha aprovat la que fa referència a la d'administració conjunta. Tot i aquest avenç, la cònsol ja ha avisat que calen "converses prèvies" perquè Escaldes-Engordany torni a seure a la taula de la comissió de gestió d'aquest parc natural. La liquidació del pressupost del primer trimestre i diverses adjudicacions, entre elles la de la llar de jubilats i les obres del comú, han completat el Consell de Comú.

Amb els vots de la majoria i minoria a favor, Escaldes-Engordany ha aprovat les modificacions de les ordinacions a la Vall del Madriu, tant en la part de gestió única com conjunta amb Andorra la Vella. D’aquesta manera, la parròquia escaldenca dona compliment a l’acord anunciat la setmana passada amb la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol. 

En aquesta, com ha informat la minoria, s'ha afegit en territori d'administració única allà on calia, així com que els vehicles de la capital, previ acord amb l'altra corporació, hi podran accedir. A més, s'ha aprofitat la sessió per aprovar l'ordinació de l'administració conjunta.

Conxita Marsol i Rosa Gili en un acte amb els seus números 2, David Astrié i Joaquim Dolsa, respectivament.

Relacionat

Marsol i Gili enterren la polèmica per l’ordinació d’accés rodat

Un altre tema és el retorn de la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, a la taula de la comissió de gestió de la Vall del Madriu. “Abans de posar data per una sessió de la comissió, cal converses prèvies”, ha assegurat la mandatària comunal, que ha afegit que “no permetrem que se’ns donin lliçons de com fer les coses”. Tot i això, ha lamentat la degeneració dels fets.

De tot això, Gili n’ha extret alguns punts positius i és que 34 anys més tard, donant resposta al conveni del 1988, i del terreny d’administració conjunta, és dirà de qui és. Aquestes converses, com ha confirmat la cònsol, s’iniciaran al setembre. Un punt que Gili ha volgut ressaltar que “la gent, parlant s’entén.

SUPERÀVIT AL PRIMER TRIMESTRE

La sessió del Consell també ha servit per aprovar, amb l'abstenció de la minoria, la liquidació del pressupost del 1r trimestre. En aquest sentit, el cònsol menor, Quim Dolsa, ha indicat que els tres primers mesos de l'any s'ha obtingut un benefici de 5,6 milions d'euros. De fet, els ingressos han estat de 9,7 milions i les despeses, tot just és de quatre milions. Dolsa, però, ha reconegut que les despeses en inversió del comú "han estat escasses", ja que els grans projectes s'han enrederit i es realitzaran en aquest darrer tram final d'any.

Pel que fa a l’endeutament, a 31 de març és de 7,9 milions, el que suposa un 27,73% del límit. En aquest cas, el conseller de la minoria Jordi Vilanova ha celebrat “la bona salut econòmica” del comú i ha justificat el seu vot al·legant que "no compartim el model de gestió de la majoria".

TIREN ENDAVANT LES OBRES A CASA COMUNA

Les obres de tercera planta del comú, la de la llar de jubilats i la del subministrament i instal·lació de multijocs amb cordes i altres materials per a parc infantils també han estat debatuts en la sessió.

La més divergent entre majoria i minoria ha estat les obres a casa comuna i és que aquestes ascendiran a 959.711 euros. De fet, la minoria ha justificat l’elevat preu i la presentació “d’una única oferta” per votar en contra. Concretament, el conseller Miquel Aleix ha recordat que es van adjudicar tres plantes del mateix immoble per 770.000 euros.

On si que hi ha hagut consens és en la llar de jubilats, amb un import de 2,7 milions. Tot i el vot favorable també de la minoria, Aleix ha insistit en "el retard en les obres, de tres anys, n'encarirà un 30% el cost inicialment previst". Mentre durin les obres s'habilitarà un espai provisional al Prat de les Oques

Finalment, i pel que es refereix al subministrament i instal·lació de multijocs amb cordes i altres materials per equipar diversos parcs infantils, l'adjudicació s'ha fet per 848.470 euros. Els nous jocs es destinaran al parc del prat del Roure i a Can Jaume. Gili ha recordat que aquesta és una de les propostes que surten del Consell d'Infants de la parròquia.

Etiquetes

Comentaris

Trending