Escaldes i Mobilitat avaluen la instal·lació d’un semàfor al punt negre de l’avinguda de les Escoles

L’aparell permetria donar seguretat a la cruïlla amb els carrers de Santa Anna i Prat Gran, amb una elevada sinistralitat els darrers temps, a l’espera de plantejar una possible reordenació de la circulació a la zona

Una moto frena abans de superar la cruïlla, on encara es veuen restes al terra del darrer accident.
Una moto frena abans de superar la cruïlla, on encara es veuen restes al terra del darrer accident. G. P.

El comú d’Escaldes treballa amb Mobilitat per mirar de trobar una solució que permeti millorar la seguretat a la cruïlla entre els carrers del Prat Gran i de Santa Anna i l’avinguda de les Escoles. Una proposta que guanya opcions i que es podria validar els pròxims dies és la d’instal·lar un semàfor per regular el trànsit i evitar els freqüents ensurts i excessius accidents que hi ha a l’encreuament. Això a l’espera d’avaluar amb més calma una reordenació de la circulació a la zona.

La preocupació fa temps que hi és al comú. Tant amb l’actual majoria com amb l’anterior. La cruïlla és massa conflictiva i s’han produït ja massa topades. La darrera, el passat cap de setmana, amb un motorista que va acabar patint ferides greus, amb múltiples fractures. Els veïns de la zona també es mostren inquiets i reclamen solucions.

Les ambulàncies que es van desplaçar a la cruïlla per atendre el motorista ferit.

Relacionat

Clam dels veïns de l’avinguda de les Escoles per millorar la cruïlla amb el carrer del Prat Gran

Fonts comunals han assegurat que fa temps que es té clar que alguna mesura s’ha de prendre. Un primer punt a tenir en compte és que es tracta d’un carrer clau per a la circulació, considerat com “una entrada principal a la parròquia” i, per tant, qualsevol acció que es faci ha de comptar amb l’aval de Mobilitat. I per això s’han mantingut ja diverses reunions amb l’agència. El darrer accident ha tornat a evidenciar que hi ha pressa per trobar una solució.

Sobre la taula hi ha diverses propostes. Una que guanya força, almenys cop a opció a curt termini, és la instal·lació d’un semàfor. “És molt probable que s’acabi impulsant en breu”, indiquen les fonts comunals. De fet, s’està pendent d’una nova reunió els pròxims dies on es podria acabar de prendre la decisió.

Seria, però, una fórmula d’urgència. A més llarg termini, es considera, i així s’ha posat també sobre la taula, que seria interessant avaluar més canvis que permetin fer més segura encara la cruïlla. De fet, fins i tot es podria plantejar una reordenació més ambició dels sentits de circulació a la zona. Des del comú s’entén, però, que la instal·lació del semàfor permetria guanyar temps per avaluar de forma més acurada aquesta possibilitat.

Comentaris (2)

Trending