Escaldes insta a la resta de comuns a respondre la proposta per l’ordinació de la Vall del Madriu

La cònsol major assegura que fa més d’un mes que s’ha traslladat els canvis a la resta d’implicats, i que solucionarien els dubtes que s’havien generat anteriorment

Un dels cartells d'accés a la vall del Madriu.
Un dels cartells d'accés a la vall del Madriu.

Escaldes-Engordany ha fet un pas per tirar endavant l’ordinació de la Vall del Madriu. Fa més d’un mes, assegura la cònsol major, Rosa Gili, que s’ha traslladat la proposta a la resta de comuns amb els canvis que solucionarien els dubtes que s’havien generat amb anterioritat. Però, la resposta per part de la resta de parròquies sembla que s’està fent de rogar, paralitzant així el procés.

Els canvis que s’han fet a l’ordinació reguladora per part d’Escaldes solucionarien, segons afirma Gili, les ‘incoherències’ i els dubtes generats, que van fer que el comú escaldenc no ho aprovés en el seu moment. Ara, però, el problema sorgeix perquè la resta de comuns implicats (Sant Julià, Encamp i Andorra la Vella) encara no han donat cap resposta a aquesta proposta. En aquest sentit, Gili remarca que, possiblement, “no ho veuen prioritari”, però que Escaldes és la que té gran part del territori, i per aquest motiu entén que era necessari fer un pas enrere i revisar bé l’ordinació.

Gili ha assegurat que el seu equip de govern té moltes ganes d’apostar pel Madriu. I ho ha volgut demostrar avançant que aquest estiu hi haurà un impuls clar a les activitats que es faran als entorns de la restaurada borda de Ràmio. “L’objectiu és retrobar la vida que tenia”, ha afirmat. Entre altres atractius, es recuperaran els rucs que ja es van ubicar a l’entrada de la zona l’any passat, ara ja més a prop de l’edificació.

Comentaris (1)

Trending