Escaldes-Engordany millora els parcs a petició del Consell d'Infants

Els nens i nenes de la parròquia també s'han interessat per la construcció de les torres i l'ampliació dels espais per a gossos

Comentaris

La sessió del Consell d'Infants d'Escaldes-Engordany.
La sessió del Consell d'Infants d'Escaldes-Engordany.

Les diferents zones infantils d'Escaldes-Engordany, els parcs del Prat del Roure i el de Sant Jaume, es remodelaran i s'actualitzaran amb jocs nous i l'enjardinament dels indrets. Una actuació de la corporació per donar resposta a la petició dels nens i nenes de la parròquia. A més, també s'han interessat pel pla d'urbanisme del Clot d'Emprivat i tenir espais per a gossos, entre altres.

Era una petició del consell d’infants d’Escaldes-Engordany i ara el comú de la parròquia hi donarà resposta millorant els diferents parcs infantils. En aquest sentit, com ha explicat la cònsol major, Rosa Gili, avui als petits consellers durant la sessió del Consell d'Infant, “no es tracta d’una intervenció superficial” i es preveu que per la tardor ja estiguin operatives aquestes millores. D’aquesta manera, en el Prat del Roure hi haurà jocs nous i al parc de Sant Jaume s’hi instal·laran jocs, s’arranjaran les jardineres, es plantaran flors i es canviaran els bancs.

D’altra banda, des de la corporació també s’està treballant per posar noms als parcs de la parròquia. Fins a la data s’han recollit les propostes de l’espai lleure, l’Escola Francesa, l’escola Sagrada Família, l’Escola Maria Moliner i l’Escola Andorrana i, ara, caldrà iniciar el procés d’elecció. Finalment, i encara relacionat amb les zones de jocs infantils i la vigilància, Gili els hi ha explicat  que “al Prat del Roure hi ha un vigilant i que a la resta de zones verdes els agents de circulació fan rondes de vigilància cada hora”, així com que “la majoria estan equipats amb càmeres”.

Referent a una altra preocupació dels infants, els edificis alts que s’estan construint al Clot d’Emprivat, des de la corporació se’ls hi ha indicat que “la decisió de permetre construir més plantes va ser de l’anterior corporació i que ara és complicat prohibir-ho perquè els privats tenen uns drets i poden recórrer a la justícia”. Tot i això, els hi ha assegurat que estan treballant per millorar l’urbanisme de la zona.

Gili, a més, també els ha avançat, com havien sol·licitat, que s’està habilitant un nou parc de gossos a l’aparcament de les Molleres, a Engolasters. Aquest tindrà dues entrades -una per la part inferior i l’altra per la superior- i significarà el segon espai d’aquestes característiques a la parròquia. Finalment, un altre dels punts ha estat la ubicació d’un banc a l’avinguda de les Escoles. En aquest sentit, la cònsol ha assenyalat que es tracta d’una “zona amb les voravies massa estretes i és difícil trobar un espai adequat”, però, gràcies a l’estudi que ha fet el Servei de Circulació, han vist que davant de l’hotel Comtes d’Urgell se’n pot emplaçar un.

Etiquetes

Comentaris

Trending