Escaldes-Engordany adjudica per 777.000 euros reformes a casa comuna amb crítiques de l'oposició

La cònsol major, Rosa Gili ha afirmat que són uns treballs molt necessaris mentre que des de Demòcrates opinen que no és un treball prioritari

Casa comuna d'Escaldes-Engordany.
Casa comuna d'Escaldes-Engordany. Comú d'Escaldes-Engordany

El comú d'Escaldes-Engordany ha aprovat en la darrera sessió de l'any celebrada aquest dimecres l'adjudicació dels treballs de reforma de les plantes baixa, primera i segona de Casa Comuna. L'import de les obres és de 770.000 euros. La cònsol major, Rosa Gili ha afirmat que són uns treballs molt necessaris mentre que el conseller de Demòcrates a l'oposició, Miquel Aleix ha assegurat que no era una cosa prioritària.

Rosa Gili ha defensat les obres per modernitzar un edifici que en un principi no estava destinat a acollir el comú com per una qüestió de confort de treballadors i visitants i eficiència energètica. El termini dels treballs és de disset setmanes. Aleix ha lamentat la "manca d'informació" sobre aquest projecte. S'aprofita per fer millores en la climatització, la calefacció, o l'aïllament, tenint en compte que fins ara aquestes plantes no comptaven, per exemple, amb aire condicionat i que a més cal complir, segons Gili, amb l' eficiència energètica recollida en la Llei d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic (Litecc). 

El passat mes de novembre, la corporació ja va adjudicar a l'enginyer Javier Jiménez Tierno la redacció del projecte i direcció d'obra dels treballs de reforma. En aquest cas, l'enginyer s'haurà d'encarregar de les instal·lacions tècniques com són el cablejat, la xarxa, l'electricitat o la informàtica, entre d'altres, així com de l'adequació o modificació dels espais necessaris per acollir aquests serveis tècnics.

Una altra adjudicació ha estat l'adjudicació dels  treballs de renovació dels serveis, impermeabilització i embelliment de la plaça Creu Blanca. L'import és de 680.00 euros. S'aprofitarà per remodelar també la zona i el carrer d'Engordany. Durant la sessió s'han aprovat els acords adoptats per la Comissió de Gestió i el Consell Assessor de la Vall del Madriu-Perafita-Claror.

 

Comentaris (1)

Trending